Ghid turistic Santorini- Descrierea insulei Santorini - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Santorini- Descrierea insulei Santorini

Destinatii > Europa > Grecia > Insule

Santorini este o insulă vulcanică, care face parte din grupul insulelor grecești. Acesta este situată  între insulele Ios şi Anafi. Insula este renumită pentru apusurile de soare uimitoare,  pentru orașul Thira și pentru vulcanul activ. De asemenea, sunt o serie de  plaje fantastice, cum ar fi plaja din Perissa, poate că aceasta este şi cea mai bună plajă din Santorini, plaja cu pietriș negru din Kamari, plaja cu nisip alb și roșu. Insula are o serie de peisaje de o valoare deosebită. Acestea sunt, în special, satele care reprezintă mici leagăne arhitectuarale. Cel mai bun sfat este să vizitaţi arhitectura tradițională din  micul sat  Mesa Gonia,  care conține un amestec de ruine, provenite  din cutremurul anului 1956. De asemenea, mai sunt cîteva vile restaurate, precum și o fabrică de vin. Un alt sat notabil este Pyrgos, reprezentat de casele sale mărețe vechi, un castel venețian și mai multe biserici bizantine.

Datorită naturii sale şi a peisajelor spectaculoase și unice, Santorini este aleasă de  mulţi cîntăreţi greci drept locul unde aceştia îşi filmează videoclipurile. Pe insula Santorini s-au filmat mai multe seriale braziliene, precum și unele filme de la Hollywood (de exemplu Tomb Raider II). În general, Santorini este ca un “magnet”  pentru celebritățile grecești, dar  și internaționale. În atenţia turiştilor: sezonul estival începe la 1 mai. Ţineţi cont de faptul că perioada decembrie-martie este marcată de temperaturi scăzute, de ploi şi de vînt. Cea mai bună perioadă pentru vizite este vara (mai-septembrie), cînd  aerul este, de obicei, cald și uscat, cu ploi foarte puține. În cazul în care vremea nu este favorabilă, nici nu încercaţi să vă porniţi la drum, pentru că unele hoteluri şi vile ar putea fi închise. Perioada ideală pentru a vizita insula Santorini este aprilie-iunie și septembrie-octombrie,cînd puteţi beneficia de vreme blîndă, dar şi de aglomeraţie şi preţuri mai ridicate.

Transportul pe insula Santorini

Pentru a ajunge la locul dorit, va trebui să luaţi mai multe autobuse sau taxiuri. De la aeroport există autobuze spre Fira, de unde puteți lua un altul, deja  pentru orașul dorit. Taxiurile sunt, de asemenea, disponibile şi sunt amplasate chiar lîngă aeroport, dar concurența pentru ele poate fi destul de mare. O nouă tendinţă a multor  hoteluri din  Santorini, dar nu numai,  este să ofere sevicii de transport de la aeroport, dar este evident că,  pentru o sumă care depăşeşte taxa pentru un taxi obişnuit.Totuşi, pentru conforul propriu, foarte mulţi apelează la aceste  servicii. O experienţă de neuitat ar fi pentru turişti plimbarea cu măgarul. Dacă greutatea vă permite acest lucru şi dacă sunteţi  în formă, interesaţi-vă de cei care propun aceste servicii, dacă s-ar putea merge de-a lungul drumului măgarul. Această plimbare, cu siguranţă n-o veţi uita curînd. Pentru a traversa insula de la un capăt la altul, aţi avea nevoie de 50 de minute cu automobilul. Prin urmare, insula este destul  de mică, aşa încît poate fi bine explorată şi cu ajutorul bicicletei, sau chiar pe jos. Închirierea  unei biciclete este, totuşi, destul de dificilă, pentru că acestea nu sunt întotdeauna de găsit - cele mai multe locuri de închirieri se referă la motociclete, mai degrabă decît biciclete.

Cele mai frumoase plaje din insula Santorini

Santorini oferă o serie de insule, destul de atractive pentru turişti. Spre exemplu, plaja
Agios Georgios este una cu taverne mici şi camere de închiriat, chiar vizavi de plajă. Acesta este situat pe vîrful de sud al insulei şi oferă posibilitatea de a practica diverse o serie de sporturi de apă. Agios Georgios oferă turiştilor mai multe baruri de plajă. În genereal, plaja este destinată celor care  preferă să facă băi de soare într-un mediu solitar, evitînd în acest fel mulţimile de turişti. La plajă se poate ajunge cu maşina sau  motocicleta, dar şi mersul pe jos este o alternativă.

Monólithos este o plajă frumoasă,  cu nisip auriu şi este sitută  lîngă Kamari, la o distanță de aproximativ 9 km de Fira. Plaja propriu-zisă este una liniştită,  dar bine organizată, cu tot felul de servicii de confortul şi sporturi nautice. De-a lungul plajei se întind hoteluri, baruri, umbrele şi taverne. Datorită  plajei sale destul de largi, cu nisip negru fin și malul nu foarte adînc, Monólithos s-a dezvoltat, inevitabil, într-o  adevărată staţiune de familie.

Kouloumbo este o plajă de nisip,  de o frumusețe rară,  amplasată într-un relief stîncos. Aceasta nu este foarte organizată în ceea ce priveşte serviciile, dar a devenit atractivă pentru mulţi turişti, datorită evenimentelor care s-au petrecut aici în trecut. La o distanță de 3 mile în partea de  est a plajei, și la o adîncime de 18,5 metri se află craterul vulcanului care a erupt în anul 1650 , dar şi ulterior a  provocat pe insulă mai multe catastrofe.

Hoteluri si Resorturi pe insula Santorini

Pentru a petrece şi nopţile, la fel de confortabil ca şi zilele, Santorini vă propune mai multe ofere în ceea ce priveşte serviciile hoteliere.
Hotelul Smaragdi este situat pe celebra plajă neagră din Perivolos, în Santorini. Acesta a fost construit în conformitate cu arhitectura unica, tradițional. Pe lîngă arhitectura inedită, acesta oferă şi o serie de  facilități moderne. Toate cele 8 apartamente de lux şi 33 de camere,  sunt însorite și foarte confortabile, fiind dotate cu : bucătărie, aer condiţionat, televizor color, prin satelit, telefon cu linie directă, un seif  şi un uscător de păr.  Acest hotel a fost creat cu mare grijă, ţinînd cont de preferinţele turiştilor. Atmosfera de familie creată aici, dar şi organizarea bună, în tandem cu serviciile de calitate şi personalul prietenos, fac ca hotelul Smaragdi să devină a doua dvs casă. Hotelul are o singură cerinţă faţă de turişti, să informeze hotelul (prin e-mail sau prin fax) despre sosire, cu cel puțin 10 zile înainte.

Hotelul Bella Santorini este un complex, cu un design contemporan, special, dar care păstrează, în același timp, arhitectura tradițională. Acesta dispune de  22 de camere spațioase, toate cu balcon privat, iar interiorul este păstrat în lux şi confort.
De asemenea, se propun ieşiri la terasă și la o piscină mare, cu jacuzzi exterior, acestea fiind ideale pentru relaxarea dvs completă. Facilităţile de confort adiţionale cuprind: loc de parcare privat, facilităţi pentru  cardurile de credit, servicii de internet, uscător de păr, fier de călcat, aer condiționat, televiziune prin satelit, telefon cu linie directă, seif, frigider. Pentru oaspeţii VIP se mai adaugă: servicii de transport, mic dejun special, care poate fi comandat din ziua precedentă, etc.

Hotelul Iliada se află la aproximativ 100 m de celebra plajă Black din  Perivolos. Black Beach este cunoscută  în întreaga lume pentru apele sale cristaline şi,  deşi,  fiind  o plajă lungă de aproximativ 7 km, este destul de  bine organizată. Oaspeții sunt mulţumiţi de calmul şi de relaxarea obţinută aici, nemaipunînd în cont sporturile nautice, barurile şi restaurantele de pe plajă. Hotel propriu-zis este situat în apropiere de satul Perissa (la circa 800 m). Este aproape, deoarece este de-ajunsă o plimbare scurtă pentru a ajunge la destinaţie, dar, în acelaşi timp, este destul de îndepărtat, pentru a păstra liniștea clienţilor săi. Hotelul  este decorat  în interior şi exterior, conform arhitecturii tradiţionale. Se spune că hotelul este destinat celor care caută ospitalitate,  intimitate, linişte, relaxare şi lux. Printre cele mai însemnate facilităţi de confort se numără o piscină şi un jacuzzi în aer liber. În culorile hotelului predomină albul, cu accente de culori intense, care crează o atmosferă caldă și primitoare.

La doar  80 de metri de malul mării, pe
plaja Perivolos, este situată vila Marillia. Ar trebui să ştiţi că hotelul se află la 12 km de Aeroportul Santorini şi la 8 km distanţă de port. Primul lucru pe care îl veţi observa, vor fi  pereţii pictaţi şi grădinile  pline de culoare. Vila este concepută într-un stil  arhitectural  tradiţional, creînd o atmosferă şi o ambianţă unică.

Restaurante de calitate si mâncaruri traditionale pe insula Santorini

Pentru a gusta ceea cu ce se mîndreşte una dintre cele mai frumoase insule din Europa, va trebui să treceţi pe la restaurantele din regiune.
Restaurantul Fanari este situat în Fira, chiar în partea centrală, la doar cîțiva metri de piața centrală. Venind aici,  vă puteți bucura de mîncăruri tradiționale grecești, dar și bucate alese ale insulei, pregătite din carne, fructe de mare și pește proaspăt. Cel mai important este faptul că preţurile sunt destul de accesibile.

Restaurantul Idol  vă propune să gustați bucate din bucătăria mediteraneană, acestea  fiind preparate într-un mod creativ. Meniul este îmbogăţit cu o mare varietate de vinuri, deserturi, şi o largă varietate de cocktail-uri. Restaurantul este situat într-o locație magnifică din Fira şi este renumit pentru bucătăria sa și pentru rețetele sale unice. Toate bucatele sunt preparate din produse proaspete, locale şi sunt oferite spre servire într-un aranjament deosebit. Puteţi lua cina aici, într-un cadru romantic, admirînd  vulcanul sau  apusul de soare.

Restaurantul Archipelagos a fost construit în anul 1860 în conformitate cu arhitectura tradițională. Prin urmare, este un restaurant cu tradiţie şi cu renume. Aici vă puteți bucura de un prînz sau de o cină într-un mediu romantic, admirînd apusul soarelui. Bucătăria este una specific-mediteraneană, grecească, cu o calitate excelentă a produselor, precum şi vinuri de selecţie și servicii profesionale, care sunt capabile să satisfacă chiar şi pe cei mai exigenţi clienţi.Atît interiorul cît şi exteriorul restaurantului sunt decorate  perfect pentru o nuntă romantică  sau pentru orice altă sărbătoare de familie.

Stani Traditional este o tavernă specializată în preparate din bucătăria mediteraneană. Cele mai renumite feluri de mîncare sunt: "musaca" (care se prepară din vinete şi carne), "yemista" (aceasta presupune roşii şi ardei umpluţi cu orez și ierburi), "yuvetsi" (un fel de carne cu paste), o mare diversitate de plăcinte de casă, cum ar fi spanacul, "souvlaki"( se prepară din brînză şi dovlecei) şi "tzatziki"( este vorba despre o pită arabă, preparată cu  iaurt şi sos de usturoi). Nu trebuie să uitaţi nici de vinurile noastre şi de celebrul nostru “mastixa”.

Atractii turistice neaparat de vazut pe insula Santorini

Nu mai puţin atractive sunt şi monumentele arhitecturale şi cele naturale. Spre exemplu,
Thira Antică cuprinde o colecţie de ruine, cu elemente arhitecturale din epoca elenistică, romană și bizantină. Principalele repere în Thira antică includ o serie de temple, cu podele pictate în mozaic, un teatru și chiar o sală de gimnastică istorică. Pentru a ajunge la acest reper arhitectural, sunt deajuns  45 de minute de mers pe jos. Accesul este liber, fără nici-o plată presupune un program de vizite, cu începere de la ora 08:00 şi terminînd cu ora  14:30.
Fiind situat în partea de sud a insulei, Akrotiri este un punct de reper cu adevărat vechi și istoric, care s-a format în urmă cu aproximativ 3500 de ani în urmă.
Complexul Akrotiri s-a conservat  extrem de bine, deoarece acesta  a  fost, de fapt,  complet îngropat în  cenușa  vulcanică, în urma unei erupții majore din anul  1650 î.Hr. Acesta  a fost descoperit abia recent, la sfîrșitul anilor 1960, după o excavare atentă, iar unele clădiri cu trei etaje,  sunt încă în stare bună  şi în multe cazuri, datează  încă din secolul al 16-lea. De asemenea,au fost descoperite unele fresce şi obiecte din ceramică, care sunt acum expuse în Fira, la Muzeul Santorini de Thera. Intrarea pentru toţi doritorii este liberă şi accesibilă în orice moment al săptămînii.

 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu