Descriere Addis Abeba - Ghid turistic Addis Abeba - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere Addis Abeba - Ghid turistic Addis Abeba

Destinatii > Africa > Etiopia

Addis Abeba capitala Etiopiei este situata la o altitudine de cca. 2550 m ( orasul african aflat la cea mai mare altitudine) in mijlocul unui podis inalt deschis spre sud-vest catre valea Awash, dar bine aparat de culmile muntilor Entotto si Ekka spre nord si est. Orasul este cladit pe o serie de inaltimi, despartite de vai adanci. Din aceata cauza unele strazi au o panta destul de puternica, greu de urcat cu automobilul. Se intinde in mijloculpadurilor de eucalipti, pe o suprafata de 200 km2 avand o populatie de 1 668 000 locuitori. Cea mai ploioasa luna pentru oras este luna iulie, cand pluviometrele aduna peste 300 mm de apa, ceea ce reprezinta aproape jumatate din cantitatea medie ce cade intr-un an in Romania. Este principalul centru economic din Etiopia ( concentrand 1/2 din forta de munca industriala, 60% din productia industriala a tarii ), cel mai mare nod de comunicatii ( aici converg 5 cai rutiere si se sfarseste calea ferata dinspre Marea Rosie ), primul centru financiar si comercial ( concetreaza 2/3 din importul tarii ) si cel mai important centru cultural si de invatamant din tara ( Universitate, 13 societati stiintifice si institute de cercetare ).

In Addis Abeba, din anul 1963, se afla sediul Organizatiei Unitatii Africane.

Addis Abeba, in limba amhara, inseamna '' Floare Noua ''. In anul 1887, imparatul Menelik al 2-lea, la insistentele sotiei sale, regina Taitu si atras de abundenta vegetatiei, de clima blanda ( temperatura medie anuala fiind de 16,1 grade celsius) a ales acest loc pentru o noua capitala ( inainte de acesta data capitala tarii era situata la o altitudine si mai mare, pe muntele Entotto.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu