Descriere Bahrein - Ghid turistic Bahrein - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere Bahrein - Ghid turistic Bahrein

Destinatii > Orient > Bahrein

Bahrain, cu denumirea oficiala Mashyaka Al-Bahrain, este un stat situat in Asia de Sud-Est, intre Qatar si Arabia Saudita, in Golful Persic sub forma de arhipelag si impartit administrativ in 12 regiuni.
Este un arhipelag format din insula Bahrain, cu suprafata de 563 kmp. si alte 32 de insule mai mici precum Muharrq, Sitra, Umm Na’asan, An Nabi Salih. Relieful insulei
Bahrain este constituit dintr-un desert nisipos cu o altitudine maxima de 136 de metrii in Jabal Dukham, unde vegetatia este aproape inexistenta iar fauna este saraca formata in principal din gazele si iepuri.

Bahrain are o suprafata de numai 660 kmp si o populatie de peste 600.000 locuitori, formata in principal din arabi(73%), pakistanezi(9%) indieni(5%), europeni(5%).Aproape 80% din populatie se afla in nord-estul tarii, in capitala si pe insula Al Muharraq. Majoritatea populatiei apartine islamismului(95%), din care jumatate sunt sunniti iar cealalta jumatate, siiti.
Limba oficiala este araba, dialectul propriu peninsulei Arabia, dar se foloseste foarte des si engleza, iar moneda nationala este Bahrainul dinar care este egal cu 1000 de Fils.
Bahrain este o destinatie de vacanta foarte frecventata in Lumea Araba, avand peste doua milioane de turisti anual, majoritatea din tarile arabe vecine, dar si din alte zone ale lumii.
Tara imbina cu succes cultura araba, maretia golfului si mostenirea arhitecturala a unei civilizatii vechi de 5000 de ani, in Muzeul National din
Bahrain se gasesc artefacte ale istoriei tarii ce dateaza de la primii locuitori ai insulei, acum 9000 de ani.

Cu o
clima arida si temperaturi ce variaza intre 34 grade C vara si 20 grade C iarna, apele de aici ofera conditii ideale pentru turistii pasionati de scufundari pe tot parcursul anului, descoperind o lume subacvatica deosebita formata din circa 30 de specii de corali si 200 de specii de pesti si mamifere precum  pestele-clovn, pestele tigru, testoase, pestele leu, chiar si rechinul si balena, pentru care sunt organizate cursuri cu echipamente si incursiuni subacvatice, la standarde internationale  
Bahrain mai este caracterizat si prin bazarele sale tipice lumii arabe, unde vizitatorii pot gasi aproape orice, de la tesaturi si haine pana la bijuterii de aur, la preturi negociabile.
In continua dezvoltare turistica, Regatul dispune de multe atractii turistice grandioase, precum complexe turistice de lux, hoteluri, Bahrain Bay, primul hotel Four Seasons din regat si Durrat Al Bahrain, proiect botezat dupa perla perfecta, ce va contine  zone rezidentiale si turistice si va acoperi o zona de 20 de kilometri de desert si apa, in forma de colier format din 13 insule cu  apartamente, hoteluri de lux, terenuri de golf, centre comerciale, restaurante si un port pentru iahturi.

Capitala statului este Al Manama cu o populatie de peste 200.000 de locuitori, situata pe tarmul nordic al insulei Bahrain, atestata documentar pentru prima data in anul 1345, resedinta a dinastiei al-Khalifa din 1783, orasul cunoaste o dezvoltare rapida din secolulul XX, cand devine cel mai important centru industrial si comercial al tarii, cunoscuta astazi ca  cea mai buna statiune din Orientul Mijlociu.
Este cel mai mare punct de comercializare a perlelor din Golful Persic si unul din primele opt mari centre mondiale de comercializare a aurului, precum si un important port in regiune, orasul fiind deservit de un aeroport international "Bahrain", situat pe insula Al Muharraq, de care este legat printr-un pod.
Principalele artactii de aici sunt: Situl Arheologic Sitra, Moscheea Al-Khamis, Casa Sivadi, Moscheea Fadel, Muzeul de Arta Moderna, Muzeul de Mostenire Culturala, Bait al Quran.
Al Muharraq este a treia insula ca marime din arhipelagul Bahrain si un vechi si improtant centru comercial, aceasta situandu-se in partea cea mai nordica a arhipeleagului.
Situata in apropiere de capitala Al Manama, turistii beneficiaza de oportunitatile insulei Al Muharraq cat si atractiile existente in cel mai mare oras al Bahrain-ului.
Alte orase importante sunt : Al-Muharraq, Jidd Hafs, Rifa’a, Sitra si Isa Town.

Locatie
Orientul Mijlociu, arhipelag în Golful Persic, la est de Arabia Saudita

Coordonate geografice
26 00 N, 50 33 E

Harta referinte
Orientul Mijlociu

Suprafata
în total: 665 kmp
Teren: 665 kmp
apa: 0 kmp

Hotare terestre
0 km

Linia de coasta
161 km

Clima
arida; usoara cu ierni placute; foarte calda cu veri umede

Teren
scazut în cea mai mare parte desert campie, în crestere spre interiorul tarii

Altitudini extreme

cel mai mic punct: Golful Persic 0 m
mai înalt punct: Jabal ad Dukhan 122 m

Resurse naturale
petrol, gaze naturale, peste, perle

Populatia
718306

Grupuri etnice
Bahraini 62,4%, non-Bahraini 37.6%

Religii
Musulmani (sunniti si Shiiti) 81.2%, Christian 9%, altele 9,8%  

Limbi
Araba, Engleza, Farsi, Urdu

Nume de tara
forma conventionala lunga: Regatul Bahrain
conventionale scurt formular: Bahrain
locale de mult timp forma: Mamlakat al Bahrayn
locale scurt formular: Al Bahrayn
fosta: Dilmun

Guvernul de tip

monarhie constitutionala

Capitala
nume: Manama
Coordonate geografice: 26 14 N, 50 34 E
diferenta de timp: 3 UTC

Subdiviziunile
5 governorates; Asamah, Janubiyah, Muharraq, Shamaliyah, Wasat
Nota: fiecare governorate administrat de un guvernator numit

Independenta
15 august 1971 (de Marea Britanie)

Ziua Nationala
Ziua Nationala, 16 decembrie (1971); nota - 15 august 1971 a fost data de independentei de Regatul Unit, 16 decembrie 1971 a fost data de independentei de protectia britanica
 
Executivul
sef de stat: King Hamad Bin Isa Al-Khalifa (din 6 martie 1999); Crown Printul mostenitor aparent Salman bin Hamad (fiul de împarat, nascut pe 21 octombrie 1969)
cap de guvern: Primul-ministru KHALIFA bin Salman al-Khalifa (din 1971);

 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu