Ghid turistic Cuzco - Descriere Cuzco - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Cuzco - Descriere Cuzco

Destinatii > America de sud > Peru > Orase

Asezat la 3200 de metri inaltime, de unde se vad toate orizonturile, Cuzco este fosta capitala a Imperiului incas.
Construit din piatra, aur si smaralde,
Cuzco era mandria civilizatiei incase, considerat de ei '' Cerul Pamntului ''. Orasul-capitala este opera a 50 000 de metri iscusiti, care au lucrat timp de 10 ani din ordinul lui Pachacutec, considerat fiu al soarelui.

Din
capitala, porneau spre marginile marelui imperiu, strabatand munti si vai adanci, patru drumuri pietruite. Unele sunt lungi de peste 5000 km iar din loc in loc sunt amplasate localitati cu oficii postale, depozite cu alimente, temple cu tezaure si hanuri.

Oricine priveste marile constructii din Cuzco ramane uimit si se intreaba cum au fost realizate cu mijloace tehnice rudimentare?

Fortareata Sacsahuaman are ziduri lungi de 600 m si inalte de 9 m, ridicate din blocuri mari de piatra, cantarind 350 tone. In interior incapeau 5000 de luptatori, iar in turnul cel mai inalt, unde se odihnea imparatul, peretii erau impodobiti cu aur si argint.

Templul Soarelui avea la intrare o mare placa de aur cu imaginea astrului, iar peretii din interior erau in intregime placati cu aur. Din maretia acestui templu nu se mai vaz decat zidurile daramate, la care urmasii incasilor privesc cu durere si lacrimi.

In centrul orasului este situata
Carricancha, cu ziduri inalte din piatra, in care erau incrustate perle, smaralde si turcoaze, din care n-au mai ramas decat ranile pietrelor. In apropiere se vad ruinile edificiilor regale si ale nobililor, unde se intindeo gradina ciudata cu arbori, lame si pastori - toate din aur.

Impresionat de ceea ce vazuse in Cuzco, omul de stiinta R. Markham a apreciat ca '' este opera cea mai grandioasa a omului din istoria Americii ''.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Harta orasului Cuzco din Peru
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu