Descriere Emiratele Arabe Unite - Ghid turistic Emirate - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere Emiratele Arabe Unite - Ghid turistic Emirate

Destinatii > Orient > Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite, cu o suprafata de 91.700kmp, sunt o federatie formata din sapte emirate independente, constituite in perioada cand britanicii s-au retras din Golf in anul 1971, astfel  pe 2 Decembrie 1971 , emiratele Abu Dhabi , Dubai , Sharjah , Fujairah , Ras Al Khaimah , Umm Al Quiwain si Ajman au format statul numit Emiratele Arabe Unite de astazi.
Emiratele Arabe sunt situate la jumatatea drumului intre Europa si Asia, pe coasta orientala a Peninsulei Arabe , la intrarea in Golful Persic cu o deschidere de peste 600 km la coasta , cunoscuta odinioara si sub denumirea de “Coasta Piratilor” si se invecineaza cu Arabia Saudita la sud-vest, Qatar in partea de nord-vest si Sultanatul Oman la sud-est.

In
Emiratele Arabe predomina desertul, insa aici se gasesc munti stancosi precum si campii fertile. Emiratele Arabe Unite, cu o cultura traditionala deosebita, ce imbina confortul occidental cu traditiile orientale, este una dintre zonele turistice care se dezvolta foarte repede, oferind turistilor sositi aici, toate conditiile pentru o vacanta de neuitat.
Clima in aceasta tara este carcterizata de o caldura excesiva in perioada Mai-Octombrie , cu temperaturi care pot atinge valori de pana la 50 grade C in iulie si august pe perioada zilei si 35 grade noaptea, cu umiditate de pana la 90%. In lunile noiembrie-aprilie temperatura scade ajungand pana la 25 grade C in timpul zilei si 15 grade noaptea.
Limbile folosite sunt araba, engleza, hindi, urdu si persana.
Moneda nationala a Emiratele Arabe este dirhamul(1 USD=3,66 dirhami). In majoritatea magazinelor si hotelurilor se accepta si plata in cele mai multe valute de circulatie internationala , mai ales dolari americani.

Abu Dhabi, cu o populatie de aproape 2 milioane de locuitori si o suprafata de 67.340 kmp, este capitala Emiratelor Arabe Unite si cel mai bogat oras din lume, precum si centru administrativ al emiratului cu acelasi nume, acesta fiind cel mai mare emirat, urmat de Dubai cu 3.885 kmp , Sharjah -2.590 kmp , Ras Al Khaimah -1.683,5 kmp , Fujairah -1.165,5 kmp , Umm Al Quiwain -777 kmp si Ajman cu 259 kmp.
Abu Dhabi era un oras sarac, unde se refugiau beduinii care calatoreau prin desert si cautatorii de perle. Abia in anul 1958, exploratorii britanici au descoperit ceea ce avea sa fie cea mai mare rezerva de petrol din lume.
Orasul Abu Dhabi are 420.000 de locuitori si dispune de una dintre cele mai mari rezerve de petrol din lume, o treime din intreaga cantitate de titei a planetei. Intregul oras este in plina dezvoltare, pretutindeni se ridica zgirie-nori, hoteluri, muzee cu o arhitectura care uimeste orice vizitator sosit aici.
O emblema a orasului si totodata cel mai faimos reper este
Emirates Palace, cel de-al doilea hotel luxos de sapte stele din lume care dispune de 302 camere mari, 40 de apartamente Khaleej & Khaleej Deluxe, 4 apartamente Royal Khaleej si 16 apartamente cu cate trei camere, ce iti ofera indiferent de alegerea facuta de o priveliste superba si un confort pe masura, decorate intr-un stil ce combina traditia orientala si tehnologia de ultima ora, unde fiecare turist beneficiaza de terasa, majordom si internet.

O alta minune contemporana inalnita in Emiratele Arabe Unite este
Burj al-Arab, un hotel de lux, ce imita o ambarcatiune tipic araba, situat in Dubai, al doilea oras ca marime dupa Abu Dhabi, cu o inaltime de 321 de metri, este cea mai înalta cladire din lume folosita special ca hotel.
Burj al-Arab este situat pe o insula construita artificial, la 280 m departare de plaja Jumeirah, accesul la acesta facandu-se printr-un pod curbat. Constructia cladirii ce contine 70.000 de metrii cubi de ciment si 9.000 de tone de otel, a început în anul 1994 si a durat cinci ani fiind finalizata anul în 1999, costul total ridicandu-se la valoarea de 1,6 miliarde de dolari.
Ca si Emirates Palace, hotelul Burj al-Arab pastreaza linia arhitecturii ce imbina stilurile arabe cu cu cele ultramoderne occidentale, avand  8.000 metri patrati acoperiti cu foite de aur de 22 de carate si 24.000 metri patrati de marmura.

Locatie
Orientul Mijlociu, la marginea cu Golful Oman si Golful Persic, între Oman si Arabia Saudita

Coordonate geografice
24 00 N, 54 00 E

Harta referinte
Orientul Mijlociu

Suprafata
în total: 83,600 kmp
Teren: 83600 kmp
apa: 0 kmp

Hotare terestre
în total: 867 km
vecine: 410 km Oman, Arabia Saudita 457 km

Linia de coasta
1318 km

Granite maritime
teritoriale: 12 nm
continua de zona: 24 nm
zona economica exclusiva: 200 nm
platoului continental: 200 nm sau pana la marginea placii continentale

Clima
desertica; în partea de est in munti mai rece

Teren
plat, steril pe coasta simplu fuzioneaza în rulare cu dune de nisip intr-un mare desert; munti în est,

Altitudini extreme
cel mai mic punct: Golful Persic 0 m
mai înalt punct: Jabal Yibir 1527 m

Resurse naturale
petrol, gaze naturale

Populatia
4.621.399

Grupuri etnice
Emirati 19%, alte arabe si iraniene 23%, 50% din Asia de Sud,

Religii
Musulmani 96% (Shi'a 16%), celelalte (include crestin-hindusi) 4%

Limbi
Araba (oficiala), persana, engleza, Hindi, urdu

Nume de tara
forma conventionala lunga: Emiratele Arabe Unite
conventional-o forma: nici unul
locale de mult timp forma: Al Imarat al Arabiyah al Muttahidah
locale de forma scurt: nici unul
fosta: Trucial Oman, Trucial membre
Abreviere: EAU

Guvernul de tip
federatie cu puteri delegate pentru  EAU guvernul federal si alte puteri rezervate membrilor Emiratelor

Capitala
nume: Abu Dhabi
Coordonate geografice: 24 28 N, 54 22 E
diferenta de timp: 4 UTC

Subdiviziunile
7 Emirates (imarat, singular - imarah);  Abu Zaby (Abu Dhabi), 'Ajman, Al Fujayrah, Ash Shariqah (Sharjah), Dubayy (Dubai), Ra's al Khaymah, Umm al Qaywayn (Quwayn)   

Independenta
2 decembrie 1971 (de la Marea Britanie)

Ziua Nationala
Ziua Independentei, 2 decembrie (1971)

Executivul
sef de stat: Presedintele KHALIFA bin Zayid Al-Nuhayyan (din 3 noiembrie 2004), domnitor a lui Abu Zaby (Abu Dhabi) (din 4 noiembrie 2004); Vice Presedinte si prim-ministru BIN RASHID Muhammad Al-Maktum (din 5 ianuarie 2006)

 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu