Descriere Mauritius - Ghid turistic Mauritius - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere Mauritius - Ghid turistic Mauritius

Destinatii > Africa > Mauritius

Mauritius, cu o suprafata de 2.040 kmp. este o insula situata in largul coastelor continentului african, in partea de sud-vest a Oceanului Indian, la circa 900 km est distanta de Madagascar.

Insula Mauritius a fost descoperita in anul 1507 de catre portughezul Pedro Mascarenhas, care era o insula nelocuita, devenind insa colonie olandeza abia in anul 1598 pana in anul 1710 si purta denumirea principelui Mauriciu de Orania.
Populatia insulei este de aproximativ 1.250.000 locuitori, din care 41% este urbana, si se gasesc in principalele orase ale tarii precum Beau Bassin-Rose Hill, Vacoas-Phoenix, Curepipe si Quatre Bornes.

Clima pe insula este tropicala cu temperaturi de peste 23 grade Celsius in zona litoralului marii si 20 grade pe platoul din zona podisului central, cu precipitatii insemnate in timpul sezonului ploios care tine din noiembrie pana in aprilie.
Împreuna cu Reunion si Rodrigues, Mauritius face parte din Insulele Mascarene, un arhipelag  format dintr-o serie de eruptii vulcanice subacvatice.Insula Mauritius este formata în jurul unui platou central, cu cel mai înalt varf Piton de la Petite Riviere Noire, cu altitudinea de 828 m.

Capitala si cel mai mare oras al insulei este Port Louis, situat in partea de nord-vest a insulei, urmata de alte orase importante precum Curepipe, Vacoas, Phoenix, Quatre Bornes, Rose-Hill, Beau-Bassin si Quartier Militaire.
Insula este cunoscuta pentru frumusetile sale naturale deosebite, dispunand de unele dintre cele mai frumoase plaje din lume, dar totodata si peisaje montane si urbane unde se gasesc temple hinduse, moschei, biserici si pagode budiste.

Capitala, este un oras multicultural, împartita în cinci zone: Hindusa, Islamica, Crestina, Chineza si Creola, ce atrage multi turisti anual. In centrul orasului o atentie aparte este acordata cladirilor in stil colonial, cu valoare istorica, dar si cladiri religioase, Moscheea Jummah ce dateaza de la mijlocul secolului 19 si este cea mai mare de pe insula, cu un amestec de stiluri arhitectonice indiene, creole si islamice. Alte pucte de atractie sunt Catedrala St. James, Catedrala St. Louis, Monumentul Marie Reine de la Paix, care atrage multi pelerini si ofera privelisti frumoase asupra orasului.

Muzeul Blue Penny infatiseaza fidel istoria insulei Mauritius de la descoperirea acesteia pana astazi. Alte puncte turistice : Caudan Waterfron, Bazaar-ul Port Louis, Orasul chinezesc din Mauritius, vechiul teatru Port Louis, Moscheea Jummah, Piata Kadafi. Langa Caudan Waterfront se afla cea mai mare si mai veche posta din Mauritius.

Locatie
Africa de Sud, insula în Oceanul Indian la est de Madagascar

Coordonate geografice
20 17 S, 57 33 E

Suprafata
în total: 2040 kmp
Teren: 2030 kmp
de apa: 10 kmp
Nota: include Insulele Agalega, Cargados Carajos Shoals (Sfântul Brandon), si Rodrigues

Litoral
177 km

Clima
tropicala, modificata de vânturile de sud-est; calda, uscata iarna (mai-noiembrie); calda, uda, umeda vara (noiembrie pana in mai)

Altitudini extreme

cel mai mic punct: Oceanul Indian 0 m
mai înalt punct: Mont Piton 828 m

Resurse naturale
teren arabil, peste

Populatia
1,274,189 (Iulie 2008 est)

Grupuri etnice
Indo-Mauritian de 68%, 27% Creola, sino-Mauritian de 3%, Franco-Mauritian 2%

Religii
Hindus de 48%, Romano-Catolica 23.6%, Musulmani 16.6%, altele 8,6% crestin, alte 2,5%, nespecificate 0.3%, niciuna 0.4% (2000 recensamânt)

Limbi
Creola 80.5%, Bhojpuri 12,1%, 3,4% franceza, engleza (oficial; vorbite de mai putin de 1% din populatie), altele 3,7%, nespecificate 0.3% (2000 recensamânt)

Tara denumirea
forma conventionala lunga: Republica Mauritius
conventionale scurt formular: Mauritius
locale de forma lunga: Republica Mauritius
locale scurt formular: Mauritius

Guvernul de tip
democratia parlamentara

Capitala
nume: Port Louis
Coordonate geografice: 20 09 S, 57 29 E
diferenta de timp: 4 UTC

Subdiviziunile

9 districte si dependente de 3 *; Agalega Islands*, Black River, Cargados Carajos Shoals*, Flacq, Grand Port, Moka, Pamplemousses, Plaines Wilhems, Port Louis, Riviere du Rempart, Rodrigues*, Savanne

Independenta
12 martie 1968 (de la Marea Britanie)

Ziua Nationala
Ziua Independentei, 12 martie (1968)

Ramurii executive
sef de stat: Presedintele Domnule Anerood Jugnauth (din 7 octombrie 2003); Vice President Abdool Raouf BUNDHUN (din 25 februarie 2002)
cap de guvern: Primul-ministru Navinchandra RAMGOOLAM (din 5 iulie 2005)

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu