Descriere Senegal - Ghid turistic Senegal - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere Senegal - Ghid turistic Senegal

Destinatii > Africa > Senegal

Senegal este statul cel mai democratic din Africa, cu o istorie si o cultura bogata, formata de mostenirile africane si de colonialismul francez, astazi este in continua dezvoltare si usor accesibila pe calea aerului din Europa si Statele Unite ale Americii.
Teritoriul Senegalului este format din 10 regiuni conduse de cate un guvernator numit de seful statului. Limba oficiala este franceza, insa majoritatea populatiei foloseste limba locala Wolof.

Dakar, capitala tarii cu o populatie de aproape 3 milioane de locuitori, este un oras modern, situat pe costa Atlanticului, in Peninsula Cap Verde, cel mai vestic punct al tarii. Orasul dispune de golfuri unde pescarii abia intorsi de la pescuit, isi vand fructele de mare si pestii, de moschei si catedrale deosebite, cartiere rezidentiale cu vile si restaurante pentru toate gusturile. Se spune despre Dakar ca este Parisul din vestul Africii, un oras cosmopolit, cu o cultura urbana distincta.
Oriunde ai locui in Dakar, oceanul este aproape de tine, plajele sunt minunate, iar o calatorie pe Goree Island, impresioneaza turistii sositi aici cu un contrast intre istoria teribila si deosebitul cadru natural ce-i inconjoara.

Clima este una tropicala, fierbinte si umeda, cu un sezon ploios care dureaza din luna mai pana in noiembrie si un sezon uscat, din decembrie pana in luna aprilie.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------


Senegal, oficial Republica Senegal, este o tara aflata la sudul fluviului Senegal din Africa de vest. Senegal se învecineaza cu Oceanul Atlantic la vest, cu Mauritania la nord, cu Mali la est, si cu Guinea si Guinea-Bissau la sud. Gambia este cuprinsa aproape în totalitate în teritoriul Senegalului, înconjurata în partea de nord, est si sud; de la coasta sa de vest, teritoriul Gambiei urmareste cursul fluviului Gambia pe o distanta de peste 300 de kilometri spre interiorul continentului. Dakar este capitala Senegalului, situata in Peninsula Capului Verde, pe coasta Oceanului Atlantic.


[modifica] Istorie
Descoperirile arheologice din zona atesta faptul ca Senegalul era locuit înca din vremuri preistorice.

Senegalul de Est a facut parte la un moment dat din Imperiul Ghana. Acesta a fost fondat de catre Tukulor în valea mijlocie a fluviului Senegal. Islamul, religia predominanta în Senegal, a ajuns prima oara în regiune în secolul al 11-lea. In secolele al 13-lea si al 14-lea, zona a cazut sub influenta imperiilor Mandingo din est; Imperiul Jolof din Senegal a fost fondat de asemenea în aceasta perioada.

Mai multe puteri europene (Portugalia, Olanda si Marea Britanie) s-au concurat pentru comertul în zona, din secolul al 15-lea si pîna în anul 1667, cînd Franta a ajuns sa controleze ceea ce devenise o placa turnanta a comertului cu sclavi: Insula Gorée, aflata în apropierea Dakarului de astazi. Milioane de locuitori ai Africii de Vest au fost trimisi în sclavie din acest loc. Abia în anii 1850 au început francezii sa-si mareasca zona dominata.

Articol preluat  http://ro.wikipedia.org/wiki/Senegal

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu