Sfaturi pentru turisti in Tunisia - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Sfaturi pentru turisti in Tunisia

Destinatii > Africa > Tunisia

Este recomandat ca inainte de calatoria dumneavoastra in Tunisia sa faceti o vizita la doctorul dumneavoastra de familie. Pentru prevenirea unor boli se indica vaccinul impotriva malariei si vaccinul impotriva febrei galbene.
Daca nu sunteti asigurat medical pe timpul calatoriei (in caz de) trebuie sa platiti din buzunar dar in general nu este scump in acesta tara tratamentul.

Bacsisul in restaurante este acceptat daca este intre 300-500 millim si 1 dinar.Femeii de serviciu din hotel daca si-a facut datoria si sunteti multumit ii puteti lasa deobicei 5 dinari pe saptamana dar atentie doar daca ii dati in mana banii ii va accepta .Daca ii veti lasa banii pe masa nu se va atinge de ei. Valetului hotelului se da in jusr de 500 millim. În taxiuri suma se aproximeaza(rotunjeste) deobicei.

In zonele turistice va puteti imbraca cum doriti dumneavoastra dar daca va hotarati sa vizitati orasele ,moscheele sau cartiere musleeme ar fi bine ca domnisoarele si doamnele sa nu poarte fuste scurte sau tricouri decoltate.In muzee si moschee umerii si genunchii trebuie sa fie acoperiti.

În Tunisia in zonele turistice se practica si topless.

Tunisienii nu mananca stand in picioare.

Daca o persoana se afla in timpul rugaciunii indiferent unde nu o deranjati cu intrebari, acest lucru fiind o mare ofensa.
Salutul intre persoane straine intre ele se poate intampla oricand.

În timpul Ramadanului mosleemii nu mananca si nu fumeaza pana la asfintitul soarelui asa ca este recomandat ca nici dumneavoastra sa nu faceti aceste lucruri in public (pe strada).

Bauturile alcoolice costa mult mai mult in hoteluri decat în oras. Nu aveti voie sa beti bauturi alcolice pe strada.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


La inceputul lunii august in apropierea coastei se intalnesc bancuri mari de meduze veninoase (jelyfish) si din acesta cauza inotul la distanta de plaja este interzis.

Nu aveti voie sa faceti poze ale institutiilor militare cladirilor parlamentare si a militarilor cu arme. Daca vreti sa faceti videouri in muzee trebuie sa cumparati un bilet special .

Produse de calitate se gasesc doar in marile magazine loc in care insa nu puteti negocia pretul. Preturile in pietele din Tunisia sunt supraapreciate in special pentru turisti asa ca trebuie sa va targuiti foarte bine :) .

Bauturile alcoholice se pot cumpara doar in restaurante si in magazine ca si "General" si "Monoprix". Aveti gruja ce comandati in restaurante ( noi experimente care a-ti vrea sa le faceti s-ar putea sa va strice ziua) asa ca mai bine comandati feluri de mancare care le-ati mai incercat inainte si v-au placut.

Suvenirurile specifice Tunisiei sunt: produse din ceramica si sticla colorata,mirodenii pentru care tara este foarte renumita,covoare,ulei de masline,vinuri locale (cel mai bun este Magon) ,suveniruri exotice din nisip si sare.

Voltajul in hoteluri este de 220v doar in unele regiuni mai inzolate este de 110v. Prizele sunt standard.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ati fost prin Tunisia si aveti si alte sfaturi ? Postati-le aici !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu