Ghid turistic Detroit - Descriere Detroit - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Detroit - Descriere Detroit

Destinatii > America de nord > Statele Unite ale Americii > Orase

Oras-port în S.U.A., situat pe rîul Detroit si la tarmul lacului St. Claire, ambele facînd legatura între lacurile Huron si Erie. Are o populatie de 1 335 085 locutori. Este cel mai mare centru al productiei de automobile din lume (aici functioneaza uzine ale firmelor : General Motors, Ford Motor si Chrysler). De asemenea, cunoscuta este Cabo Hall, una dintre cele mai mari sali de expozitie din întreaga lume.
  Portul are o adîncime la cheiuri de 9,30; este format din doua parti (Harbour terminals si Marine terminals) care sînt legate între ele prin cîteva canale. Peste Harbour terminals trece un pod suspendat înalt de 31 m.
  Situat în calea navigabila dintre lacurile Nuron si Erie; într-un loc îngust, francezii l-au numit "strîmtoare" (Detroit).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

În Detroit se afla cele mai mari concerne ale industriei automobilelor din lume : "Ford", "Chrysler", "General Motors", care au determinat si dezvoltarea altor ramuri industriale (siderurgie, chimie, constructii de masini unelte).
În nici o alta metropola din lume industria de autoturisme nu are o influenta la fel de mare asupra vietii locuitorilor sai ca în Detroit: aici, soselele au fost marcate pentru prima data cu vopsea alba, aici au aparut primele semafoare si tot aici a fost sapat primul tunel subacvatic destinat masinilor.

Acest poinierat s-a datorat industriei care a transformat orasul în capitala mondiala a productiei de automobile înca de acum o suta de ani. În Detroit îsi au sediul doi giganti industriali de importanta globala: General Motors (care cuprinde, printre altele, si firma germana Opel) si Ford. A treia putere în acest sector industrial este Chrysler.

Industria autoturismelor îi este profund îndatorata lui Henry Ford, care în 1903, a înfiintat în Detroit prima sa firma. De la început, fabrica sa a repurtat succese deosebite pe piata. Pâna în 1927, au fost produse 15 milioane de autoturisme din modelul Ford T.
Henry Ford a fost un inventator neobosit: în fabrica lui a fost folosita pentru prima data o linie de asamblare. Gratie descoperirilor sale, revolutia industriala a putut fi grabita, iar muncitorii fabricii Ford aveau cele mai mari salarii din Statele Unite datorita talentului si inteligentei sefului. Din 1914, ei au beneficiat si de zi de lucru de opt ore. Numarul tot mai mare de muncitori angajati de fabricile de autoturisme a asigurat orasului resurse financiare uriase provenite din taxe, datorita carora Detroit s-a putut dezvolta rapid în prima jumatate a secolilui XX. Hery Ford a mai înfiintat si o fundatie care sprijina financiar constructia de obiective de interes public, mai ales spitale, scoli si universitati.

Acest text este disponibil sub licenta Creative Commons cu atribuire si distribuire în conditii identice

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu