Ghid turistic Helsinki - Descriere Helsinki - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Helsinki - Descriere Helsinki

Destinatii > Europa > Finlanda > Orase

Helsinki este capitala si cel mai mare oras al Finlandei. Orasul este situat in sudul tarii, pe malul Golfului Finlandez. Zona urbana Helsinki este formata din municipiul capitalei si orasele Espoo, Vantaa si Kauniainen. in total, are o populatie de 975.000 loc. Helsinki este un port important la Marea Baltica, distanta intre Helsinki si Turku, cel mai apropiat oras, si al doilea port important al Finlandei, este de 165 km.

Muzeul Seurasaari un impresionant muzeu in aer liber aflat pe o insula verde, la cativa kilometri de centrul orasului. Cea mai veche cladire de pe insula este o biserica de lemn din 1686, adusa de la Karuna.
Muzeul de Arta al Ateneului, are cea mai mare colectie de pictura si sculptura din Finlanda, cea mai importanta fiind colectia de lucrari apatinand marilor artisti finlandezi;

Kiasma -muzeul de Arta Contemporana - situat in apropierea Ateneului. Colectiile includ in general lucrari ale artisilor contemporani finlandezi si din tarile vecine.

Helsinki este un port important la Marea Baltica, atât pentru marfa cât si pentu pasageri. Transportul de pasageri cu vaporul, mai ales international, este foarte comun din cauza ca Finlanda este izolata de tarile scandinavice si europene, si cel mai bun mod de transportare ramâne vaporul. Sunt vapoare din Helsinki pana la Turku, al doilea port finlandez, si pana la Tallinn, port mare a Estoniei, Vilnius, Riga, Stockholm si Rostock (Germania), Hamburg si Copenhaga. Cei mai mari operatori de vapoare pentru pasageri sunt Silja, Viking si Tallink. Cea mai comuna ruta este cea dintre Helsinki si Talin, Estonia.

Helsinki are o retea de transport local foarte avansata în comparatie cu restul Europei. Transportul se face posibil cu o linie de metrou (Metroul din Helsinki), plus autobuze si tramvaie multe.

Aeroportul International Helsinki este situat în orasul Vantaa, în afara municipiului. Aeroportul este deservit de multe linii aeriene, mai ales Finnair, compania nationala de aviatie. Sunt zboruri internationale de la Tallinn, plus alte destinatii europene.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu