Ghid turistic Ljubljana - Descriere Ljubljana - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Ljubljana - Descriere Ljubljana

Destinatii > Europa > Slovenia > Orase

Ljubljiana este capitala Sloveniei si in acelasi timp si cel mai mare oras al tarii. Orasul se intinde pe o suprafata de 275 Km/2 si are o populatie de 277.265 de locuitori. Asezat strategic la doua ore de mers cu masina de Venetia si trei de Viena, Ljubljana, capitala Sloveniei, este un oras foarte frumos si in aceeasi masura linistit, care imbina stilurile baroc si modern.

Situat de-a lungul raului Ljubljanca, orasul este renumit prin centrul vechi, sau prin varfurile gemene ale Catedralei, care la randu-i gazduieste impresionante fresce. Orasul se bucura mai mereu de foarte multi turisti veniti din toate colturile pamantului. Centrul vechi este bine sa fie strabatut la pas, pentru a nu pierde un drum de-a dreptul incantator. in ciuda faptului ca este un oras european de marime medie, isi pastreaza caracterul prietenos al unui oras mic, avand in acelasi timp toate caracteristicile unei metropole. Aici, in punctul de intalnire al culturilor estice, vechiul se intrepatrunde armonios cu noul. Ljubljana este un oras cultural, care gazduieste  multe teatre, muzee si galerii si se poate mandri cu una dintre cele mai vechi filarmonice din lume. Este un oras in care au loc numeroase concerte si diferite evenimente.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu