Ghid turistic Riga - Descriere Riga - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Riga - Descriere Riga

Destinatii > Europa > Letonia > Orase

Populatia orasului Riga in numar de 739.232 locuitori sunt de etnie letona aproximativ 45%. Cei mai multi letoni sunt protestanti, în timp ce rusii sunt ortodoxi.

Capitala Letoniei este situata pe malul Marii Baltice, la gura de varsare a râului Daugava. Riga este cel mai mare oras din tarile Baltice, fiind un important centru cultural, educational, politic, financiar si politic din zona. Centrul istoric al orasului Riga a fost inclus de catre UNESCO pe lista Locurilor din patrimoniul mondial, iar orasul este remarcat în mod special pentru arhitectura lui în stil Art Nouveau (Jugendstil), putând fi comparat din acest punct de vedere numai cu Viena, Praga sau Barcelona.

Riga este amplasata pe locul unei asezari antice a livonienilor, un trib antic, la confluenta râurilor Daugava si Ridzene. Raul Ridzene era cunoscut la începuturi sub numele de Riga, într-un moment dat formând un port natural cunoscut drept Lacul Riga, disparut în ziua de azi. Se considera ca râul a împrumutat numele sau orasului. Cursul vechiul rau mai poate fi gasit urmarind stradutele Kalku si Ridzene din Vechea Riga.

Centre de divertisment moderne si diverse, ofera gama completa de facilitati pentru bowling si nu numai
Aqua Park, cel mai mare parc cu apa din Europa de Nord, Bastion Hill, Teatrul National, Muzeul de Arte, Monumentul Libertatii, Universitatea, Opera Nationala, Biserica Sf.Petru, Poarta Suedeza, Biserica Sf.Iacob, Palataul Parlamentului, Vechiul Castel, Parcul National Gauja
Golf pe malul Lacului Kisezers
Curse de karting in sala, pentru o experienta inedita de gen. Sala este dotata cu cronometru si un bar folosit si pentru pit-stop
Snowboard si schi. In Letonia sunt dealuri ideale pentru incepatorii pasionati de aceste sporturi de iarna, inainte a se indrepta catre Alpi. Toti instructorii din statiune vorbesc bine engleza.
Vizitarea muzeelor si a altor obiective turistice cu o arhitectura impresionanta cum sunt: Academia de Arte, Cladirea Teatrului National, Biserica Maria Magdalena, Cinema Riga, Monumentul Libertatii, Biserica Sf. Gheorghe, Biserica Sf.Ion, Biserica Sf. Petru, Castelul Riga. Cluburile si discotecile sunt optiunile pentru distractia din timpul noptii.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu