Ghid turistic Sicilia - Descriere Sicilia - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Sicilia - Descriere Sicilia

Destinatii > Europa > Italia > Insule

Sicilia este cea mai mare insula din Marea Mediterana. Se intinde pe o suprafata de 25.400 km patrati si are o populatie de 5 milioane de locuitori. Caracteristicile oraselor Siciliei sunt inpregnate de civilizatiile diferite care au ocupat insula de-a lungul timpului. Puteti intalni marete catedrale romane, superbe temple grecesti palate si amfiteatre construite in stil baroc. In Sicilia sunt peste 200 de castele.

Agrigento este situat in provincia cu acelasi nume si pe ruinele anticului oras Akragas. Puteti intalni o multime de temple si ruine construite inca din sec al 5-lea inaintea erei noastre. Valea templelor este locul unde se gasesec cele mai multe rine grecesti din lume. Pe linga acestea mai puteti vizita catedrale orasului biserica Sfanta Maria, Biserica Sfantul Lorenzo si biserica Sfanta Dominica.

Caltanissetta. Istoria incepe in aceasta provincie a Siciliei in anul 1086 cand a fost cucerita de catre normanzi. Este asezata pe o suprafata de doar 600 m de stanci. Aici puteti vizita un palat (Petrarossa),o biserica (Sfanta Agate). În aceast oras se gasesc numeroase mine de sulf. Plajele bineinteles ca sunt superbe cu nisip alb si marea foarte calma.

Catania este cel de-al doilea oras ca marime a Siciliei dupa Palermo si are o populatie de 303.000 de locuitori. Principala atractie a orasului este vulcanul Etna care se afla la doar 30 km de oras. Etna este cel mai mare vulcan si in acelasi timp si cel mai activ din Europa. Atinge o inltime de 3320 m. De multe ori orasele din apropierea vulcanului au fost grav afectate dar niciodata locuitorii nu au abandonat locul. In Catania pe linga o mare catedrala din centrul orasului puteti vizita si un palat (Ursino) Amfiteatrul roman si Odeonul.

Palermo este cel mai mare oras al insulei, centrul administrativ. Se intinde pe o suprafata de 158 km patrati si are o populatie de 730.000 locuitori. Palatul normanilor este cel mai important punc turistic al orasului. Arhitectura imbina stilul reneaissance cu stilul arab. Mai puteti vizita Biserica Sfanta Fancisca,Teatrul Massimo contruit in(1875-1897). Este unul dintre cele mai mari teatre din Europa cu peste 3200 de locuri .

Ragusa. Este provincia merelor si plantatiilor de maslini cu scenarii superbe si ruine antice. In anul 1693 orasul a fost distrus in totalitate de un cutremur dar a fost reconstruit si nu numai, au fost construite multe cladiri in stil baroc care le puteti admira si in zilele noastre. Aici puteti vizita Catedrala Santa Maria delle scale si gradina Ibleo, Catedrala San Giovani Battista.

Syracusa este unul dintre orasele cu cele mai diferite stiluri de constructii si monumente din insula. In timpul lui Dionisius esra cel mai puternic oras din Marea Mediterana decorat cu palate majestice , gradini, temple si catedrale. Cu timpul suprematia orasului a scazut dar a ramas o cultura bogata in de care turistii vor fi incantati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu