Ghid turistic Talin - Descriere Talin - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Talin - Descriere Talin

Destinatii > Europa > Estonia > Orase

Cu vaporul
Ca si multe alte orase din Europa Baltica si Nordica, accesul pe mare este foarte usor în Talin, si este de multe ori cea mai accesibila metoda de a ajunge în capitala estoniana. Ruta Helsinki-Talin este cea mai populara, durând aproximativ doua ore. Conectii între cele doua orase se fac foarte des, de multe companii private care au sau vapoare mari si luxoase, sau vaporase de viteza mare care fac conectia cu Talin cât de repede posibil. Mai multe informatii si tabele de timp se pot gasi la site-ul companiei Tallink, una dintre cele mai mari operatori de vapoare între Helsinki, Stockholm si Talin. Deci, daca calatoriti din Finlanda, legatura Helsinki-Talin este foarte avantajoasa, fiind ca vaporul va si lasa la portul Reisasadam în Talin, care este aproape de centrul orasului si zona turistica. Optiunea cu vaporul între Helsinki si Talin este populara si daca faceti un tur finlandez sau scandinav si vreti sa faceti un tur de o zi a Talinului, fiind ca puteti sa plecati cu vaporul din Helsinki dimineata, sa vizitati Talinul toata ziua si sa va întoarceti în Finlanda seara.

Vapoare mai rare sunt si de la Talin la Stockholm si parti nordice a Germaniei, desi de multe ori acestea sunt încete din cauza distantei. Daca vreti sa calatoriti din Suedia sau Germania, de exemplu, este mai bine sa calatoriti cu avionul, fiind mult mai rapid, desi calatoria cu vaporul reprezinta Talinul mult mai bine si veti avea o experienta mai memorabilia.

De la portul Reisisadam în Talin, puteti sa luati autobuzul pâna în centrul orasului, sau, daca aveti chef si nu sunteti obositi, puteti sa umblati, fiind ca distanta este de aproximativ 20 de minute pe jos. Aduceti-va aminte ca zona portului este moderna si destul de frumoasa, dar strazile de la port pâna în oras au înca multe ramasite sovietice si sunt destul de urâte, dar în nici un caz nu trebuie crezut ca acestea reprezinta Talinul adevarat. Faptul acesta trebuie mentionat pentru ca foarte multa lume, cu asteptari înalte legate de Talin ajung în oras si ramân neimpresionati de primul contact. Dar, dupa aceea îsi dau seama de adevaratul sarm si calitate turistica a orasului si nu mai vor sa plece!

Cu avionul
Aeroportul Talin, 5 km de la centrul orasului, este un centru important. Estonian Air, compania nationala de aviatie, are servicii de foarte buna calitate pâna la multe orase europene, incluzând Londra, Bruxelles, Paris, Amsterdam, Frankfurt, Hamburg, Berlin, Copenhaga, Oslo, Stockholm, Riga, Vilnius, Kiev si Moscova. Daca traiti în orasele astea, calatoria cu avionul este un altenativ bun, serviciile find relativ dese si destul de ieftine - adica, calatorii între Amsterdam si Talin, de exemplu, încep de la 67 euro. Serviciile conectând Talinul cu alte orase scandinave sunt foarte dese - Estonian Air, într-un agrement cu SAS Scandinavian Airlines, zboara la Copenhaga de 18 ori pe saptamâna.

Daca traiti intr-un alt oras european, de exemplu, Bucuresti sau Cluj-Napoca, tot aviatia ramâne cea mai buna alternativa - prindeti avionul pâna la un aeroport mare servit de Estonian Air, de exemplu, Frankfurt sau Paris, si de acolo zburati la Talin. Sau, daca calatoria pare ocolita, puteti ajunge la Talin cu autobuz sau tren.

Cu trenul
Calatoriile cu trenul sau redus considerabil în statele baltice în ultimii ani, si în ziua de astazi, Estonia are mai multe companii feroviare privatizate, care au o retea destul de mica si ineficienta. Talinul este usor de accesat cu trenul numai daca veniti din alte parti a Estoniei, sau din Letonia si Lituania. Servicii cu Rusia si Polonia sunt mai rare. Deci, în final, daca vizitati Talinul ca parte dintr-un dur baltic (de exemplu, Lituania-Letonia-Estonia), puteti sa considerati trenul, desi de multe ori autobuzul va fi mai accesibil, cu conectii mai dese si bune. Daca calatoriti din Rusia, zburati cu Estonian Air pâna la Talin sau mergeti cu trenul de noapte din Moscova, si daca veniti din Polonia, considerati trenul, dar notati ca sunt si alternative poate mai bune cu avionul (prin Frankfurt, de exemplu) sau cu autobuzul. Daca calatoriti direct din România, sunt conexiuni de tren prin Moscova care dureaza între 60 si 70 de ore si sunt, mai ales pe partea rusa, incomode.

Cu autobuzul
Serviciile de autobuzuri intercity sunt foarte populare pentru turistii vizitând Talin, mai ales pentru cei care vin din Europa de Est sau Europa Centrala. Desi nu sunt întotdeauna comfortabile, autobuzele sunt ieftine si servesc multe capitale si orase provinciale europene.

Pe scurt
Toate oportunitatile de calatorie sunt bune pentru diversi vizitatori la Talin. Daca ati incorporat Talin în turul vostru scandinav, vaporul este o oportunitate buna, sau, daca sunt conectii bune, avionul. Daca veniti din Europa de Vest, avionul ofera cele mai bune conectii. Daca veniti din alte republici baltice sau Rusia, veti gasi autobuzul, sau, mai rar, trenul, o alternativa buna. Din România avionul este mai rapid si comod.

Ajuns acolo
De vazut

Raekoja plats, piata centrala continând primaria medievala a orasului Talin. Aici este inima orasului medieval si este un loc excelent pentru a începe sa explorati orasul. Puteti gasi multe facilitati turistice aici si actori/cântareti de strada.
Toomkirik. Aceasta este cea mai veche biserica din Estonia, fondata în 1219.

Utilizator Wikitravel Vlad. Bazat pe munca lui Utilizator(i) Wikitravel DorganBot, Texugo, Episteme si Ronline si Utilizator(i) anonimi ai Wikitravel.Continutul scris al paginei este disponibil sub
Creative Commons Attribution-ShareAlike 1.0.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu