Ghid turistic Ankara - Descriere Ankara - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Ankara - Descriere Ankara

Destinatii > Europa > Turcia > Orase

Ankara (Ancyra, în epoca clasică), este capitala Turciei cel de-al doilea oraș țării ca marime după Istanbul.
Un oraș cu atmosfera birocratica aparenta, ordonat și rece, în schimb cald și o atmosferă prietenoasă.

Cartiere
Ulus - Ulus este cea mai veche parte a Ankarei si cel mai interesant din punct de vedere al turismului. Aceasta a fost, de asemenea, orașul roman de Ankira cu Templul lui Augustus, băile și Julian coloana.
Altindag - Altindag, raionul epocii otomane, străzile înguste, întortocheate. Unele dintre casele vechi au fost restaurate, dar Altindag este în continuare considerat cel mai sarac cartier al capitalei. Altindag a fost locuit din timpuri preistorice.
Kizilay - cartier de afaceri, cu multe centre comerciale. Este la sud de Ulus și este separat de liniile de cale ferată.
Çankaya - La sud de Kizilay. Acolo sunt palatul prezidențial și Turnul Atakule. Multe hoteluri de lux, cum ar fi Sheraton și Hilton sunt Çankaya
Yenimahalle - La Vest, cu un pod otoman langa gradina zoologica din Ankara.

De știut !

Ankara este situat în centrul Platoului Anatoliei. Acesta a fost unul din principalele motive pentru care Kemal Ataturk, tatăl tuturor turcilor, au proclamat capitala Republicii Turcia la 13 octombrie 1923.Orasul are bulevarde largi, cu fântâni iar clădirile vechi amintesc de stilul în vogă pentru noi din anii fascismului.Orasul are un minunat muzeu de arta ittitica.

Cum ajungeti !

Cu avionul
Aeroportul internațional din Esenboğa este situat la 28 km de centru. Alitalia și Turkish Airlines oferă zboruri din orase din România, care necesită în mod normal, o escală la Istanbul.
Exista zboruri directe către orașul Bruxelles, Kiev, Monaco, Amsterdam, Koln, Stuttgart, Dusseldorf, Baku, Ercan (Ciprul de Nord)
Legăturile între aeroport și centrul orașului sunt oferite de HAVAS de taxi și autobuz.

Cu trenul
Drumul de la Istanbul la Ankara Gara Centrală ("Ankara Gari") durează aproximativ 6 ore sau mai mult, dar linia este în curs de a modernizare. Atunci când noua linie v-a fi deschisa, trenul va fi preferat în fata autobuzului, având în vedere traficul de pe autostrada Istanbul - Ankara

Cu mașina
Drumul pe autostrada care duce la Istanbul nu este o experienta placuta, din cauza traficului greu pe care-l caracterizează, similar cu cea a unor autostrăzi din România la început si sfârsit de weekend. Autostrada Ankara Istanbul este moderna si exista doar un pic de trafic în mod normal, între Istanbul și Izmit, oraș industrial.

Cu autobuzul
De la Istanbul cu autobuzul durează aproximativ 12 de ore sau mai mult, în funcție de trafic. Din statia de autobuz (la Ankara Șehirlerarası Terminal İșletmesi, Asti), puteți ajunge la multe dintre peninsulei Anatoliei.

Mijloace de transport în comun
Metroul din Ankara are două linii care traversează în Kizilay piața centrală. Înca trei mai sunt în construcție .
Ankaray - Acest nume indica o linie usoara care începe de la stația de autobuz interurban  cunoscuta sub numele de cartierul Asti Dikimevi, unde se afla si Universitatea din Ankara. Deschis 30 august 1996, linia ruleaza la 8.5 km din care 6.6 în galerie și are un total de 11 statii
METRO - Inaugurat în 1997, dezvoltă și are 14.6 km Incepând de la piața centrală din Batikent Kizilay. Între cele două terminale sunt 10 de stații. Linia este pe o porțiune de 5 km la suprafata, urmatorii 6.5 km este subterana iar restul (3.2 km) este elevata.

De vazut
Cetatea (Hisar)
Muzeul Civilizațiilor Anatoliene (Anadolu Medeniyetleri Müzesi)
Muzeul Etnografic (Etnoğrafya Müzesi)
Muzeul de Pictură și Sculptură (Resim-Heykel Müzesi)
Muzeul Războiului de Independență (Kurtulus Savasi Müzesi)
Moscheea Kocatepe construirea acestei moschei a fost început în 1967 și a fost finalizată 20 de ani mai târziu. Acesta este situata în cartierul cu același nume și este cea mai mare din Ankara.

Excursii
Gölbașı - Un lac la 25 km de capitala, cu restaurante / specialiati de fructe de mare.
Karagol (Lacul Negru) - Un alt lac la 68 km de Ankara, o destinație favorită pentru picnic în week-end.
Elmadag - Un centru de sporturi de iarnă
Forest Beynam - Pe drumul spre Kırșehir (54 km)
Kizilcahamam Soğuksu - Parcul National de-a lungul autostrazii spre Istanbul (82 km)
Forest Çamkoru - deasemenea pe autostrada spre Istanbul (110 km)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu