Descriere Armenia - Ghid turistic Armenia - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere Armenia - Ghid turistic Armenia

Destinatii > Asia > Armenia

Republica Armenia este un stat cu suprafata de 29.800 kmp. cu o populatie de aprox. 3 mil locuitori, situat in Caucazul sudic intre Marea Neagra si Marea Caspica, invecinat cu Turcia la vest, Georgia la nord, Iran la sud si Azerbidjan la est.
Populatia tarii este formata din armeni 98%,rusi 0.5%, kurzi 1.3%, altele 0,3%.

Fluviul Eufrat


Relieful
Armenia are ca forma de relief predominanta, muntii. Importante sunt masivele si platourile vulcanice ale Podisului înalt al Armeniei si sectoarele muntilor Caucazului Mic. Masivul vulcanic Aragat înregistreaza maximum de altitudine a tarii cu peste 4.000 de metri. Culmile muntoase sunt separate de vai si depresiuni bine populate, cea mai mare fiind depresiunea Ararat drenata de râul Araks.
Clima
Este subtropicala si uscata în depresiuni.
Ape
Dintre numeroasele lacuri de munte, cel mai cunoscut este
Lacul Sevan.
Armenia a fost angrenata într-un conflic prelungit cu Azerbaidjanul pentru regiunea Nagorno-Karabah, o regiune cu populatie majoritar armeana si apartinand teritoriului Armeniei Mari pe care, Stalin a transformat-o într-o enclava si a anexat-o Azerbaidjanului sovietic în speranta ca va obtine sprijinul Turciei Kemaliste si al populatiei islamice in construirea socialismului in lume. Conflictul militar dintre Armenia si Azerbaidjan a început în 1988, iar luptele au luat amploare dupa ce ambele tari si-au declarat independenta de Uniunea Sovietica în 1991. Pâna în mai 1994, când a intrat în vigoare un armistitiu, fortele armene au ocupat nu doar Nagorno-Karabah, ci si o centura de securitate formata din teritoriile inconjuratoare.

Erevan cu o populatie de 1,5 mil. locuitori este cel mai mare oras si capitala Armeniei. Orasul a fost construit in anul 782 i.Hr., numarandu-se printre cele mai vechi orase ale lumii, alte orase fiind Gyumri ( 125.00 loc) si Abovian59.300 loc).

Atractii in Erevan
Principalele atractii: Provincia Tavush(Marz), Galeria Nationala a Armeniei, Muzeul genocidului armenian, Tsitsernakapert, Mesrop Machtots, Muzeul Parajanov.
Unul dintre centrele culturale cele mai faimoase din Erevan este colectia de manuscrise din muzeul Matenadaran care adaposteste de la miniaturi persane pana la ceasloave grele, despre istoria Armeniei si a lumii, despre religie si popoare.

Aeroport Erevan
Municipalitatea se adapteaza schimbarilor, astfel in 2010 va fi deschis un aeroport nou. Pana la acea data cursele vor ajunge in vechiul aeroport.

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu