Descriere Asunción - Ghid turistic Asunción - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere Asunción - Ghid turistic Asunción

Destinatii > America de sud > Paraguay

Capitala a statului sud- american Paraguay, se întinde pe o suprafata de 2 000 km2 si are o populatie de 680 250 locuitori, reprezentând 15% din populatia tarii. Asezarea se afla pe o terasa înalta (64 - 105 m) a fluviului Paraguay, întinzându-se de-a lungul lui pe 20 km. Strazile se întretaie în unghiuri drepte dupa axe nord- sud si est- vest. Trei cladiri grandioase domina orasul : Palacio del Gobierno, Catedrala si Panteonul National.

La Palacio se remarca fatada si turnul înconjurat de partu turle ascutite care amintesc de Turnul Londrei. Catedrala, în stil baroc, cu o fatada alba marginita de doua turnuri joase a fost construita între 1845 si 1854. În Piata Eroilor se înalta Panteonul National, unde se afla mormîntul lui Francisco Solano López, unul dintre conducatorii progresisti ai statului Paraguay.

Singurul mare centru urban si economic al tarii, Asunción concentreaza cea mai mare parte a industriei tarii (produse de carne, produse petroliere, constructii navale, mobila), este principalul port, centru financiar si comercial (3/5 din exportul si 3/4 din importul tarii se realizeaza prin Asunión).
  
Orasul a fost întemeiat de conchistadorul Juan de Ayolas la 15 august 1537, din ordinul lui Gonzalo de Mendoza, guvernatorul viceregatului La Plata.
  El a primit numele sarbatorii zilei de 15 august "Înaltarea", în spaniola Nuestra Senora de Asunción.

Orasul este casa Muzeului Godoi si Museo Nacional de Bellas Artes (care contine picturi vechi din secolul 19), Biserica La Encarnación si Catedrala Mitropolitana, si Pantheon Nationala a Eroilor, o versiune mai mica de Les Invalides în Paris, unde multi dintre eroii neamului sunt inmormantati. Alte repere includ Palacio de los López, vechiul Senat cladirea (o cladire moderna deschisa la casa de Congres în 2003), Catedrala Metropolitana si Casa de la Independencia (unul din câteva exemple de arhitectura coloniala ramas în oras).

Calle Palma este centrul orasului, strada principala, unde sunt situate mai multe cladiri istorice, piete, magazine, restaurante si cafenele. "Manzana de la Rivera", situat în fata Palatului prezidential, este o serie de case vechi traditionale care au fost restaurate si va servesc ca un muzeu demonstrând evolutia arhitecturala a orasului. Vechea gara mentine trenurile vechi care acum sunt folosite în excursii turistice în orase ca Luque si Areguá.

Asunción are, de asemenea, mall-uri de lux care contin magazine de vânzare cu branduri bine-cunoscute. Cele mai mari mall-uri sunt in Shopping del Sol, care include un magazin departament Macy's-stil; López Mariscal Shopping, Shopping Villa Morra, în partea centrala a orasului si Mall Excelsior centrul orasului.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu