Descriere Azerbaidjan - Ghid turistic Azerbaidjan - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere Azerbaidjan - Ghid turistic Azerbaidjan

Destinatii > Asia > Azerbaidjan

Azerbaidjan este un stat situat in Caucaz intre Asia si Europa invecinat cu Rusia la nord, Iranul la sud, Armenia, Georgia si Turcia la vest, iar la est cu Marea Caspica.
Populatia tarii este in mare parte musulmana acesta facand parte din marea familie a natiunilor turce limba azera fiind foarte apropiata de limba turca, iar alfabetul este latin.
Capitala Azerbaidjanului, si cel mai mare oras totodata, se afla la
Baku. Oras situat pe litoralul Marii Caspice cu o populatie peste 2 milioane de locuitori. Orasul se imparte in trei parti: Vechiul oras, noul oras si orasul construit de rusi (fosta uniune sovietica).

Relieful tarii este format din campii inalte (40% din teritoriu),situate la cote de 500-1500m fata de nivelul marii si munti foarte inalti de pana la 4466m. Cel mai cunoscut platou este Kura.
In aceasta tara clima este una uscata, subtropicala cu ierni blande si veri calde.

Azerbaidjanul este unul dintre cele mai vechi state ale civilizatiei, o tara cu o istorie straveche si bogata, pe teritoriul careia de-a lungul secolelor s-a acumulat o bogata mostenire pentru tezaurul culturii mondiale. Descoperirea pesterii Azih - unul dintre primele locuri unde a trait omul, precum si a unor obiecte din epoca de piatra, demonstreaza ca Azerbaidjanul a intrat în zona unde au trait antropoizii. Procesul de formare a triburilor în aceasta zona a durat din mil. III pana în sec I i.C. Primele formatiuni politice au aparut pe teritoriul Azerbaidjanului in sec IX i.C. Statul Manna, care avea un nivel ridicat de dezvoltare economica si culturala, ai carui locuitori credeau în fenomene naturale, Soare si Luna.

În prezent, Azerbaidjanul are un conflict militar cu Armenia, care a ocupat 20% din teritoriul Azerbaidjanului Karabahul si in urma caruia aproape 800.000 persoane au fost obligate sa se refugieze, traind pana in prezent fara locuinta.

-------------------------------------------------------------------------------


Atractii in Baku


Principalele atractii: Muzeul de covoare Latif Karimov, Turnul Maiden, Vechiul Oras Interior (Ichari Shahar), Muzeul National de costume Azeri, Muzeul de papusi, Muzeul de Istorie Taghiyey.
Baku are o viata de noapte foarte activa incluzand teatre, opera, balet, repertorii atat din arta dramatica locala cat si capodopere internationale. Spectacolele sunt diverse, existand o activitate pentru toate varstele si gusturile.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu