Descriere Bangladesh - Ghid turistic Bangladesh - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere Bangladesh - Ghid turistic Bangladesh

Destinatii > Asia > Bangladesh

Bangladesh este situata la est de India,sud de Bhutan si la vest de Thailanda. Capitala si cel mai mare oras al Bangladeshului este Dhaka. Balngladesh este o tara joasa traversata de multe rauri.Cea mai mare parte a statului este localizat în regiune de langa delta formata de raurile Ganges, Brahmuputra si Meghna unde zonele sunt fertile datorita fluxurilor de la rauri care refirtilizeaza pamantul.

Raurile sunt într-un numar foarte mare tara avand cam 200 de rauri navigabile, iar 2 dintre cele mai mari rauri ale Asiei vin si se unesc formand Padma.
Clima din Banladesh este tropical musonica.În toate zonele cam 80 % din ploi cad în timpul anotimpului ploios care dureaza cam de la sfarsitul lunei Mai si mijlocul lunii Octombrie.Media precipitatiilor anuale este de cam 1,400 în estul tarii si 5,080 în vestu tari.Bangladesh are o temperatura calda în timpul anului cu putine diferente de la luna la luna. Ianuarie(19°) pare sa fie cea mai rece luna iar Mai cea mai calda (29°).

Populatia estimata în 2003 a Bangladeshului este de 138,448,210 locuitori, facand Bangladeshul una din cele mai populate t ari din lume:Densitatea populatiei este de 938 persoane pe km² iar distributia lor este aproape egala. Bangladesh suporta o mare populatie rurala, cu numai 26% din populatie traind la oras. Multi dintre oameni cam 60% sunt de vasta mai mica de 25 de ani iar numai 3% au varsta mai mare de 65 de ani.

Principalele orase sunt Dhaka capitala Bangladeshuli cu o populatie de 3,4 milioane de locuitori, principalul
Portul Chittagong cu 1,6 milione de locuitori si Khulna un oras care creste rapid avand 0,6 milioane de locuitori.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------


Cea mai mare parte a oamenilor sunt de religie islama circa 88 %. Alte religii care se întalnesc in Bangladesh sunt Muslamu si Hinduism.
Educatia urmeaza modelul facut de engleji în anul 1947. Guvernul asigurand educatia gratuita pentru 6 ani. În timp ce aproape toti copii sunt înscrisi la scoala primara numai 54% isi continua studiul dupa ce termina scoala primara.
Bangladesh are cateva universitati cea mai mare aflanduse in capitala Dhaka altele incluzand universitatea de Tehnologie si Inginerie, Universitatea Agriculturala si altele.
Economia are un mare potential la rezervele de gaz. În 2001 populatia care putea muncii era de 70,8 milione de locuitori. Agricultura cuprinde 63% din numarul oamenilor disponibili 10 % lucreaza industrie si 23 % la întreprinderi.Bangladesh are o mare problema cu numarul oamenilor fara munca.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu