Ghid turistic Bergen - Descriere Bergen - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Bergen - Descriere Bergen

Destinatii > Europa > Norvegia > Orase

Bergen cel de-al doilea oras al Norvegiei, este o destinatie istorica si arhitectonica deosebita. Orasul se afla in fata marii si aproximativ 500 de mii de turisti viziteaza Bergen-ul anual, atrasi de frumusetea regiunii si de accesibilitaea fiordurilor spectaculoase ale Norvegiei. Portul orasului Bergen a avut un rol important pentru dezvoltarea orasului de-a lungul timpului.

Principalele atractii:
Biserica Sfanta Maria -aceasta e cea mai veche cladire a orasului, anumite parti, datand din anul 1130; Fortareata Bergenhus si Turnul Rosenkrantz, construit in jurul unei fortificatii medievale din anul 1563);

Orasul are o suprafa?a de 465 km² si este situat pe coasta de sud-vest a Norvegiei, între de syv fjell (cei sapte munti). Orasul este renumit pentru nivelul înalt de ploaie/precipitatie - în general, pentru fiecare zi fara ploaie, sunt doua cu ploaie. Precipitatie anuala medie este de 2250 mm. Cea mai lunga perioada de ploaie neîntrerupta a fost între 3 ianuarie si 26 martie 1990, când a plouat zi-de-zi pentru aproape trei luni.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Harta orasului Bergen din Norvegia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu