Descriere Dacar - Ghid turistic Dacar - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere Dacar - Ghid turistic Dacar

Destinatii > Africa > Senegal

Oras-port, capitala a Senegalului (suprafata 196 723 km2, populatia 13 711 597 locuitori), situat pe tarmul Oceanului Atlantic. Are o suprafata de 547 km2 si o populatie de 1 030 594 locuitori. Asezat în estul orasului, portul este bine adapostit de doua diguri care închid o suprafata de 216 ha si care permit ancorarea pentru orice fel de nave la cei 7,6 km de cheiuri.
  
Orasul, ca mai toate orasele africane, este format dintr-o zona cu aspect european si alta africana. Obiectivul cel mai cautat de turisti este Medina, cel mai vechi cartier, unde se întîlneste un amestec bizar de traditie si noutate, aglomerînd elemente de sat african, de asezare musulmana si de cartier citadin. Strazile sînt trasate drept, intersectîndu-se în unghiuri de 90°, ceea ce a permis edililor sa le fixeze numele si nu denumire, si confera cartierului Medina armatura unei sistematizari moderne.
  
La 6 km de oras, pe coasta oceanului, se afla parcul de la Hann (50 ha), care adaposteste o gradina zoologica, ce cuprinde o buna parte din fauna Africii. Tot în apropiere se gaseste Marea Moschee, a treia ca marime din lume. În port fac escala 80% din navele oceanice care se aprovizioneaza cu apa potabila, alimente, combustibil. pe aeroport se fac escale a zborurilor între Africa de Nord si Africa de Sud, Europa si America de Sud.
  
În 1857 autoritatile coloniale franceze au întemeiat orasul Dakar, nume care în limba wolofilor (una din principalele grupari etnice senegaleze) înseamna "Tamarin" (un arbore exotic cu flori galbene ce crestea în acele locuri).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu