Harti si adrese turistice din Praga - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Harti si adrese turistice din Praga

Destinatii > Europa > Cehia > Orase > Praga

Desi Praga este, probabil, cel mai cosmopolit oras al Europei Centrale, transportul pâna în capitala ceha este relativ dificil, fiindca nici la aeroport, nici în autogari, nu veti gasi oficii de turism, Praga nefiind atât de bine conectata cu reteaua europeana de transport ca Viena sau Budapesta, de exemplu.

Cu trenul
Praga are doua gari feroviare internationale: Hlavní Nádraží - se citeste: Nadraji (Gara Centrala; abreviat-Praha hl.n.) si Praha Holešovice (Gara Holešovice - se citeste: Holesovite). Hlavní Nádraží (în perioada interbelica: Wilson) este o gara mare si aici ajung majoritatea trenurilor internationale. La gara acesta veti gasi un oficiu bun de turism si multe alte servicii.

Capitala ceha este accesibila cu trenul din toata Europa, desi nu chiar atât de usor ca alte metropole europene. Totusi, asta nu înseamna ca legaturile sunt proaste, fiindca trenul ramâne cel mai accesibil mod de calatorie la Praga, daca veniti din Europa.

Din Europa de Vest
Multi turisti care vin la Praga încorporeaza orasul în turul Europei de Vest, fiindca nu este foarte departe de tari ca Germania sau Austria. Desi nu sunt conexiuni directe din orase ca Paris, Amsterdam si Bruxelles, sunt trenuri directe de la Frankfurt, Munchen, Stuttgart si Dresda, orase care sunt importante puncte europene de schimb . Daca veniti din Austria sau Italia, sunt trenuri rapide din Linz si Viena.

Din Europa de Est
Praga, desi este aproape de Germania, si, de multe ori, are un nivel de trai comparabil cu aceasta tara, ramâne o tara est-europeana. Din aceasta cauza , este vizitata de multi turisti din Europa de Est, si este incorporata în multe tururi cu alte tari din Europa Centrala. Conexiunile de tren din Europa de Est sunt relativ bune, mai ales din Slovacia si alte parti a Cehiei. Sunt trenuri directe la Praga (Hlavní nádrazí) din Bucuresti, prin Budapesta. Conexiuni directe se pot gasi si din Katowice, Moscova, Varsovia, Wroclaw, Kosice, Bratislava si, bineînteles, din toate orasele principale din Cehia, incluzând Brno si Ostrava.

Trenul care vine de la Bucuresti pâna la Praga trece prin Budapesta si pâna la Budapeste trece prin Ploiesti, Brasov, Sighisoara, Deva, Alba Iulia si Arad. Deci, daca veniti din orasele acestea, aveti conexiune directa pâna la Praga. Daca veniti din alte parti ale României, puteti sa faceti conectia prin orasele de mai sus, sau chiar prin Budapesta, daca sunteti aproape de granita maghiara (de exemplu, Oradea). În plus, daca din orasul dvs. exista o cursa feroviara spre Budapesta (de exemplu, Timisoara si Cluj-Napoca), puteti sa shimbati trenul în gara capitalei maghiare.

Ajuns acolo
Praga are un sistem eficace si ieftin de transport în comun (dopravní podnik), cu trei linii de metrou si zeci de linii de tramvai.

Cu metroul
Praga are un sistem de metrou rapid, placut, ultra-modern si ultra-curat, în orice caz, cel mai de calitate din Europa Centrala si, posibil, din toata Europa. În ore de vârf, sunt trenuri din doua în doua minute.

Cu tramvaiul
Desi nu este o experienta de calatorie atât de buna cât cea cu metroul, tramvaiele sunt unele dintre partile bune ale sistemului de transport în comun a orasului. Tramvaiele sunt rapide si destul de frecvente, dar partea cea mai buna este ca au un sistem foarte extensiv de linii si statii - aproape oriunde sunteti în Praga, puteti sa gasiti o statie de tramvai în împrejurimi.

Cu autobuzul
Sistemul de autobuze în Praga este putin-folosit de turisti, fiindca majoritatea rutelor trec prin suburbii si periferii. Autobuzele nu sunt atât de frecvente ca tramvaiele, mai ales în week-end, iar statiile, în general, nu sunt de cea mai buna calitate si este ceva mai greu sa va descurcati cu orarul autobuzelor.

De vazut
Karlovy Most - cel mai faimos pod medieval din Praga, construit din piatra
Pražký Hrad (Castelul Praga)
Zoo Praha - a doua gradina zoologica, ca marime, din Europa, 10 kmp
[modifica] De dormit
In anii 1990, când Praga a fost asaltata de afluxul urias de turisti, nu erau prea multe hoteluri de gasit. Acum, Praga este plina de locuri de cazare, desi preturile lor au crescut foarte repede si este greu de gasit un loc de cazare în zona centrala, la un pret acceptabil

Articol preluat http://wikitravel.org/ro/Praga

 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu