Ghid turistic Innsbruck - Descriere Innsbruck - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Innsbruck - Descriere Innsbruck

Destinatii > Europa > Austria > Statiuni

Innsbruck (populatie ~140.000) este un oras din sud-vestul Austriei si capitala provinciei Tirol (populatie ~650.000). Situat pe râul Inn, este un centru celebru pentru sporturile de iarna.

Jocurile Olimpice de Iarna au avut loc de doua ori la Innsbruck. În 1964 si în 1976, când orasul a înlocuit Denverul.

Nume
Orasul îsi datoreaza numele unui pod pazit de pe Inn: acesta a rezultat din combinarea cuvintelor "Inn" si "Brucke", adica "pod peste Inn".asa e

Istoric
Innsbruck este pomenit ca asezare comerciala ridicata în apropiere de Manastirea ordinului Premonstratens din Wilten (o veche asezare romana cu numele de Veldidena, devenita în prezent suburbie a orasului) în documente datând înca din secolul al XII-lea.

Prima atestare documentara dateaza de dinainte de anul 1187. Innsbruck a devenit capitala provinciei Tirol în 1429. Ulterior, tot în secolul al XV-lea, orasul devine un centru politic si cultural european, încât împaratul Maximilian I si-a mutat curtea la Innsbruck în 1490.

În timpul razboaielor napoleoniene, Tirolul a fost cedat Bavariei, care era aliata Frantei. Taranul tirolez Andreas Hofer a condus armata Tirolului obtinand victoria la Berg Isel impotriva Bavariei si aliatei sale, Franta, facând din Innsbruck centrul sau militar si administrativ. Eroul Andreas Hofer a fost executat în Mantua, iar trupul sau a fost adus la Innsbruck în 1823 si înmormântat în biserica franciscana.

În 1938, Austria a fost anexata de Germania hitlerista. Din 1943 pâna în aprilie 1945, orasul Innsbruck a fost bombardat de aviatia anglo-americana, suferind mari pierderi.

Geografie
Orasul este marginit la nord cu lantul nordic al muntilor Karwendel si la sud de zona prealpina a lantului central al muntelui Patscherkofel din Alpii Tuxer. La marginea de vest a orasului se afla valea râului Inn care îl desparte de masivul Martinswand.Acest text este disponibil sub licenta Creative Commons Atribuire-Distribuire în conditii identice

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu