Jupiter - Cap Aurora - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Jupiter - Cap Aurora

Destinatii > Europa > România > La mare

Statiunea Jupiter – Cap Aurora este situata intre Neptun si Venus, la numai 5 km de Mangalia, de care apartine din punct de vedere administrativ.
Jupiter este o statiune micuta, situata intr-un cadru natural pitoresc, reprezentat de o faleza intinsa, un lac - Tismana si o padure - Comorova.
Datorita asezarii sale este recomandata atat pentru petrecerea unui sejur relaxant, cat si pentru urmarea unor tratamente. Factorii naturali de cura sunt: apa Marii Negre, climatul maritim, bogat in aerosoli salin si rezervele de namol de turba.

Jupiter este o statiune noua, intrata in circuitul turistic la inceputul anilor 70. Foarte cocheta, statiunea dispune de cateva hoteluri moderne inconjurate de mult spatiu verde, ceea ce asigura un aer curat si racoros chiar si in zilele toride de august.
Cap Aurora are o pozitie interesanta in tot peisajul litoralului romanesc, fiind situata pe o peninsula cu aspect de promontoriu care iese spectaculos din mare. Acesta statiune are faleza fragmentata in numeroase golfulete marginite de diguri de protectie. Cap-Aurora este cea mai tanara statiune de pe litoral, fiind inaugurata in anul 1973.

Plaja din Jupiter comunica cu cea de la Neptun aflandu-se in continuarea acesteia. Are o lungime de cateva sute de metri si are un aspect asemanator cu cea din Neptun fiind lata si cu nisipul fin. Plaja din Cap Aurora are un usor aspect de insula tropicala favorizat atat de aspectul general cat si de vecinatatea foare apropiata a hotelurilor.
Turistii cazati aici coboara din hotel direct pe plaja. Aceste aspecte cat si arhitectura unica pe litoralul romanesc a hotelurilor de aici au facut ca acesta micuta statiune sa fie asaltata multi ani la rand de turisti romani dar si de foarte multi turisti straini.

Spatiile de cazare sunt constituite din hoteluri, campinguri si vilele situate in Satul de Vacanta Zodiac. Aceste vile sunt recent construite si reamenajate dupa privatizarea acestor spatii de cazare si constituie o buna alternativa de cazare datorita confortului oferit, tarifelor mai mici si nu in ultimul rand datorita pozitiei in Satul de Vacanta Zodiac amplasament situat intr-o zona verde, care permit turistilor cazatii aici sa beneficieze de posibilitatea unor picnicuri in fata vilei. In Cap Aurora exista 10 hoteluri de doua si trei stele, majoritatea avand denumiri de pietre pretioase.

Articol preluat www.infoghidromânia.com

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu