Ghid turistic Lacul Balaton - Descriere Lacul Balaton - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Lacul Balaton - Descriere Lacul Balaton

Destinatii > Europa > Ungaria

Lacul Balaton

Lacul Balaton (in traducere “lacul noroios”) este cel mai mare lac cu apa calda din Europa Centrala. Denumit si Marea Ungariei, el se intinde pe o suprafata de 592 km², are o lungime de 77 km, iar latimea variaza intre 4 si 14 km. Balaton se afla la 104 m deasupra nivelului marii si are o adancime maxima de 12m.

În timpul verii, temperatura medie a apei este de 25 de grade Celsius. Iarna, suprafata lacului ingheata, ceea ce le permite amatorilor de sport sa patineze sau sa pescuiasca la copca.

Alte sporturi practicate la Balaton sunt navigatia, inotul, pescuitul, schiul pe apa, ciclismul, calaria, tenisul, squashul, Formula 1 si vanatoarea.

La cativa kilometri distanta de strandurile de la Balaton, turistii pot vizita Parcul National Balaton-Felvidék. Alte obiective turistice sunt biserica si manastirea de pe peninsula Tihany, care au fost construite cu 900 de ani In urma. Dintre orasele aflate langa Balaton, cel mai vechi este Keszthely, unde se gasesc un castel in stil baroc, o biserica medievala si muzee. In apropiere, la Hévíz, se afla un lac cu apa termala, aflat intr-un crater vulcanic. Apa de 38 de grade Celsius si namolul de aici sunt folosite in tratamentul afectiunilor organelor locomotorii.

La mica distanta de Budapesta se gaseste unul din lacurile cele mai frumoase din Europa: lacul Balaton, numita si "marea ungureasca"- în mod traditional unul din locurile de vilegiatura cele mai atragatoare si mai bogate in sugestii.

Un loc perfect pentru tratamente balneare atat pentru adulti cat si pentru copii (adancimea maxima este de numai 12m!), perfect pentru sport si plimbari, perfect pentru recreere si divertisment nocturn.

In imprejurimi se pot vizita locuri si ruine de mare importanta istorica si orase splendide ca Baltonföldvar resedinta atator artisti si pictori.

Cu o infrastructura bine dezvoltata, zona Lacului Balaton, este o excelenta destinatie pentru vacanta de vara atat pentru turistii maghiari cat si pentru mii de vizitatori din toata lumea!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu