Descriere Manaus - Ghid turistic Manaus - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere Manaus - Ghid turistic Manaus

Destinatii > America de sud > Brazilia > Orase

Manaus este un oras brazilian, capitala statului Amazonas. Situat pe malurile râului Rio Negro aproape de confluenta acestuia cu Amazon, este un important port si centru de articulatie pentru regiunea Rinului. Acesta este, de asemenea, un punct comun de la care turistii încep ss viziteze jungla amazoniana.
Manaus este un centru important în eco-turism, si una dintre atractiile cele mai faimoase este plaja Ponta Negra, la 13 km distanta de oras, în cazul în care râul este scazut, iar culoarea întunecata a apei contrasteaza cu albul de nisip.
Zona padurilor de Institutul National de Cercetare în Amazonia (INPA) este un complex de gradini botanice, bogate în specii de plante, si de gradini zoologice, care cuprind unele animale amenintate cu disparitia.
Baronii de cauciuc de la Manaus au planificat sa transforme orasul într-un stil european, punct în care orasul a primit porecla de Paris de la tropice. Cu popularitatea pe termen lung în productia de cauciuc,
Manaus a mers într-un declin economic, înainte de recuperare, în anii 50. În 1967, guvernul brazilian a deschis-o zona libera în oras.
De atunci, orasul sa schimbat radical devenind o industrie importanta de bunuri electrice, cu toate exporturile catre alte orase mari braziliene de produse, cum ar fi DVD-uri si monitoare pentru computere personale.


Manaus este un oras cosmopolit, si, deoarece este foarte aproape de
padurea tropicala a Amazonului, si atrage un numar mare de turisti din alte parti ale Braziliei alte natiuni. Acestora l-i se ofera excursii cu barca pentru a vedea râuri afluenti ai Amazonului, cum ar fi Rio Negro si Solimões Rio de Janeiro, sau plimbari lungi în padurea tropicala, unde ar trebui sa petreceti cu siguranta o noapte în aer liber. Teatro Amazonas, construit în 1896, este un important monument al orasului, un rezultat direct al prosperitatii derivate din vânzarea de cauciuc la acel moment. Teatrul a fost reprezentat în film de Werner Herzog Fitzcarraldo.
Numai la 18 km distanta este plaja de Ponta Negra, caracterizata prin viata de noapte, gradina zoologica si orhidee.
Piata Adolpho Lisboa, înfiintata în 1882, este cea mai veche piata a orasului,loc unde se vând fructe, legume, si în special de peste. Este foarte similar cu piata Les Halles din Paris. Alte site-uri interesante sunt Palatul Rio Negro si Palatul de Justitie, în apropiere de Teatru Amazonas.
Manaus are mai multe parcuri, cu zone mari de padure pastrate, asa cum Bosque de Ciencia si Parque ( Cea mai mare padure urbana din lume) .Universitatea Federala din Amazonas, a  fost fondata în 17 ianuarie 1909 si este cea mai veche universitate din Brazilia.
Evenimente culturale se întâmpla pe tot parcursul anului, în forma de festivaluri de film de teatru, si de jazz si Manaus Boi, 24 octombrie a avut loc si celebreaza cultura a statelor nordice din Brazilia, utilizarea de muzica-Boi Bumba.

Bayou Tarumã, Tarumãzinho si Cachoeira DAS Almas, în apropierea orasului sunt zone publice, în care vizitatorii pot inota liber.
Parcuri si plaje ecologice
Pentru a ajunge la plaje si parcuri în afara orasului este necesar sa se foloseasca de barci. Plajele sunt formate atunci când nivelul apei râului începe sa scada din august pâna în noiembrie. În decembrie, apa începe sa creasca din nou.
Cascada Paricatuba
Cascada se afla pe partea dreapta a Rio Negro intr-un mic afluent. Acesta este înconjurat de vegetatie abundenta si roci sedimentare. Cel mai bun timp pentru vizite din august pâna în februarie.
Cascada iubirii
Cascada, situata în Bayou Guedes, caracterizata prin apa rece si cristalina este accesibila doar cu barca, trecând mai întâi prin padure.
Plaja TUPE
La aproximativ 34 km de la Manaus, aceasta plaja este frecventata de amatorii de scaldat în timpul sarbatorilor si este accesibila doar cu barca. Când apele din Rio Negro se retrag plaja poate ajunge la o latime de 80 de metri.
Moon Beach
Beach este situata pe partea stânga a Rio Negro, la 23 km de la Manaus. Acesta este accesibila doar cu barca. Plaja este ca o forma de semiluna si are un fond de vegetatie bogata, cu petice de nisip alb si apa rece.
Cascada Leone
Situata la 34 km pe AM 010 (Manaus-Itacoatiara), este un loc unde se poate înota atunci cand apa este limpede si foarte rece.
Anavilhanas
La aproximativ 100 km nord de Manaus, în apropiere de orasul Novo Airão, Anavilhanas este cel mai mare arhipelag de insule fluviale în lume. Exista aproximativ 400 de insule mici, acoperite cu vegetatie, care formeaza un labirint natural. În timpul sezonului uscat, apele se retrag lasînd în urma plajele cu nisip alb.
Punctul de întâlnire al râurilor
Fenomen natural este cauzat de apele maro închis de confluenta a râului Rio Negro si apa tulbure a lui Solimões Rio care se alatura Amazonului. Pe o distanta de 6 kilometri, apele celor doua râuri curg alaturi fara a se amesteca. Fenomenul se datoreaza diferentei de temperatura si de viteza a apelor din cele doua râuri: Rio Negro fluxurile de la aproximativ 2 km pe ora la o temperatura de 28 ° C, în timp ce Rio Solimões curge de la 4-6 km pe ora la 22 ° C.
Gradina Botanica Adolpho Ducke
Gradina Botanica Adolpho Ducke, este o rezerva ecologica, care se extinde pe o distanta de peste 100 km2, este cea mai mare din lume, cu un numar mare de specii de plante si animale adapostite în interior.
City Park Mindu
Creat în 1992 ca o zona de interes ecologic, acopera o suprafata de 330000 m2 de padure utilizata pentru activitati stiintifice, educationale, culturale si de turism. Acesta este unul dintre ultimele habitate pentru sauim-de-coleira, o specie de maimuta în viata la marginea regiunii Manaus si care este pe cale de disparitie.
Padure se afla în cadrul Institutului National de Cercetare în Amazon. Principalele atractii ale locului sunt un terenurile propice vidrelor, cuiburile de albine, pepiniere de aligatori si gradina botanica.

Zoo

Gradina zoologica este deschisa publicului. Acesta este gestionat de catre armata braziliana, si contine aproximativ 300 de specii diferite de animale din padurea tropicala cum ar fi maimute, pisici salbatice, vidrele, aligatori, serpi, macaws, tapirs, broaste testoase.

 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu