Descriere Monaco - Ghid turistic Monte Carlo - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere Monaco - Ghid turistic Monte Carlo

Destinatii > Europa > Monaco

În antichitate pe teritoriul unde se află acum micul stat Monaco,se afla un templu măreţ dedicat semizeului Hercule ,construit de greci şi romani .

Încă de pe vremea prinţilor de Monaco (1773- 1861) s a investit serios in dezvoltarea statului prin diferite proiecte ce aveau să aducă prosperitate din mai multe puncte de vedere ,proiecte precum construirea unei cladiri de cazinouri si a Operei , a Institutului Oceanografic ,Centru de studii marine precum şi o Gradină Exotică ,toate acestea cu menirea de a valorifica calităţile împrejurimilor, locuitorilor,de a atrage capital şi de a utiliza resursele cu o eficienţă crescută,dar fără însă a ignora curăţenia şi respectul pentru natură.
Ca şi caracteristici : 30.000 locuitori, 195 hectare ,litoral de 3 km lungime.


Compus din :  Stânca de Monaco (Le Rocher de Monaco) ,Portul de Monaco(La Condamine ) ,Monte Carlo , Moneghetti,Monaco Ville .
De asemenea ca şi puncte forte în tursimul de agrement se pot menţiona turneele de atletism ,bridge şi tenis, festivaluri de gastronomie ,circ, balet .


Catedrala de Monaco construită pe fundaţiile unei biserici cu stil romanic bizantin ,construită din piatră albă dedicată Sf Nicolae.
Muzeul Oceanografic construit in 11 ani de muncă ,adăposteşte numeroase atracţii ale faunei şi florei marine( 400 in medie ) ,90 bazine  ,aici se pot admira coralul din Marea Roşie împreună cu peşti multicolori precum şi rechini.
Renumit pentru : uriasa sala a acvariilor(3000 specii de pesti ), colectia de cochilii si scoici, scheletele vietuitoarelor marine si animale impaiate .


Muzeul papusilor vechi,  merita vizitat pentru bogata colectie de papusi din intreaga lume.
Casino este un atrium unde din anul 1917 evoluează trupa faimoasă de balet Diaghilev  , are în interiorul său de asemenea Salonul de Jocuri format din multe Sali decorate cu opere de artă . Cazinoul nu permite locuitorilor să joace la jocurile de noroc ( 120 mese de jocuri) .


Grădina Exotică unde pot fi admirate diversele flore : australă , deşertică, mediteraneeană precum aloe, cactuşi giganţi ,precum şi o peşteră cu concreţiuni calcaroase  pusă Grădina Exotică unde pot fi admirate diversele flore : australă , deşertică, mediteraneeană precum aloe, cactuşi giganţi ,precum şi o peşteră cu concreţiuni calcaroase  pusă în valoare  de o iluminare impecabilă si bine gîndită .
Fontvieille este singura parte plana din Monaco. Terenul de 22 ha smuls marii este o mare realizare tehnica, pe el ridicandu-se un cartier nou, un mare mall, un heliport si multe parcuri si gradini. Nu duce lipsa de restaurante, firme, banci, hoteluri care  pulseaza bani in visteria principatului.


De asemenea aici se poate vizita
Collection de Voitures Anciennes  unde sunt expuse 100 de automobile din diferite epoci construite in America si Europa,ca si exemple : Dion-Button, Bugatti, Rolls Royce.
Musee d’Antropologie : aici se poate observa evolutia speciei umane prin piesele cercetate in tinuturile Monaco si Liguria ,de asemenea sunt expuse materiale privind evolutia civilizatiilor inca din paleolitic.


Forumul Grimaldi este un ansamblu in Monte-Carlo format din trei auditoriumuri, 23 sali de conferinte, sali modulabile care pot primi simultan pana la 3000 de participanti. Anual se tine aici Festivalul Televiziunii si Primavara Artelor. Deasupra parkingului dintr-un tunel se gaseste gradina japoneza intinsa pe o suprafata de 7000 mp. Ea a fost proiectata de un mare architect japonez si reprezinta o oaza de liniste in inima tumultosului Monte-Carlo.
 
Festivaluri
În martie in fiecare an , la  Monte Carlo se organizeaza Festivalul de muzica contemporana si film .

Preturi restaurant
Buget : sub 25 euro.
Moderat : 20-45 euro.
Scump:  peste 45 euro.


Recomandari
Daca vreti sa va rasfatati, comandati un Cassib Alb, cel mai bun vin Cote sau un lichior aromat de anason M.Ricard.
Aveti ocazia sa faceti cumparaturi mai luxoase in buticurile creatorilor de moda Jean-Paul Gaultier, Joseph Ettedge .


Cumparaturile
Centrele pentru buticuri si magazine se gasesc pe strazile pietonale, hypermarketurile , centrele comerciale mari se gasesc la periferie in general.
Pietele sunt de obicei o abundenta de culoare si agitatie ,dar si pline de tarabe unde puteti degusta diverse,insa nu fara sa cumparati macar ceva simbolic.
Pietele de antichitati sunt vestite pentru preturile mici la produsele antice de calitate,asa ca daca sunteti un admirator al artelor vechi, aici este locul pentru dumneavoastra.

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu