Ghid turistic Seoul - Descriere Seoul - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Seoul - Descriere Seoul

Destinatii > Asia > Coreea de sud

Seoul este capitala Coreei de sud si se intinde pe o suprafata de 605 km/2. Este unul dintre cele mai mari orase ale lumii avand o populatie de 10.955.000 de locuitori. Orasul are 25 de cartiere(Gu). Geografic metropola este asezata in partea de nord - vest a tarii fiind un oras port la Marea Galbena. La doar 56 de km de capitala se afla granita cu Corea de nord,regiunea Panmunjeom loc unde la 27 iulie 1953 sa semnat incetarea ostilitatilor intre Corea de sud si Corea de nord. Seoul cu o istorie de 600 de ani este punctul financiar si economic al tarii. Este locul in care palate antice precum palatu Gyeongbokgung si moderni zagaienori coexista intr-o armonie perfecta.Seoul este un oras nenumarate buticuri si mall-uri de cumparaturi precum Myeong-dong si Apgujeong. Raul care trece prin oras este Hangang.

Gyeongbokgung  a fost palatul regal din timpul dinastiei Joseon(1392-1910) cu o istorie de peste 600 de ani.Dupa ce capitala sa mutat la Seoul ,Lee Seong-Gye a dat ordinul pentru construirea acestui palat in 1394. Edificiul de intinde pe o suprafata de 500.00 m/2 si are patru porti de intrare.Cele mai importante cladiri ale palatului sunt Geunjeongjeon,Gyotaejeon,Jagyeongjeon, Gyeonghoeru si Hyangwonjeong. In anul 1910 japonezii au demolat o parte din cladiri pentru a construi un centru de comanda .Aceasta insa a fost inlaturat de coreeni mai tarziu si fostele cladiri distruse reconstruite in totalitate.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------


La data de 15 octombrie 1980 a fost inaugurat turnul din Seoul( Nemsan tower ) si a devenit o atractie principala a orasului.Dupa 30 de la contructie a fost renovat in 7 luni si redeschis turistilor la 9 decembrie 2005.Turnul are mai multe etaje.Lobby-ul prezinta o galerie si informatii despre turn.La primul etaj al lobby-ului etaj o sa intalniti un chiosc si un fastfood. La al doilea al lobby-ului etaj se afla situat un restaurant italienesc si o terasa.Primul etaj al turnului este un restaurant corean,al doilea un observatoriu si un Sky-Cafe,al treilea un observatoriu digital si al cincilea etaj al turnului este ( Nemsan Grill ) un restaurant rotitor de 360 grade in 48 de minute.

Poarta Sungnyemun cunoscuta si sub numele Namdaemun (parta de sud) este cea mai mare din portile antice ale orasului.Pe amandoua partile portii se pot vedea inca ramasite ale zidului care imprejura orasul.In apropierea portii se afla o piata cu acelasi nume loc foarte vizitat de turistii care vor sa cumpere suveniruri coreene.

Pe locul unde acum este asezat muzeul razboiului ( War memorial ) se afla comandamentul infanteriei sud-coreene pe timpul conflictului.EEste cel mai mare muzeu al razboiului din lume si este situat chiat in centrul orasului.In cadrul muzeului puteti vizita 8 expozitii diferite: epozitia "Hogukchumo", expozitia istoriei razboiului , expozitia 25 Iunie, expozitia trupelor marine, expozitia dezvoltarii militare, expozitia masinilor mari de razboi...Pe linga aceste expozitii puteti vizita si hala pacii unde sunt expuse miniaturi.

Harta orasului Seoul
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu