Sfaturi pentru turisti in Coreea de nord - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Sfaturi pentru turisti in Coreea de nord

Destinatii > Asia > Coreea de nord

Deplasarile strainilor in R.P.D.Coreena sunt posibile numai cu insotitori nord-coreeni. Indiferent de scopul deplasarilor (turistic, afaceri, oficial), strainii vor fi insotiti permanent de un ghid autohton si vor putea merge numai in acele locuri agreate de insotitor.

În capitala
Pyongyang sunt posibile scurte iesiri din hoteluri, fara însotitor. Strainii nu au permisiunea de a folosi mijloacele de transport in comun pentru persoane, fiind refuzati la punctele de vânzare a tichetelor de transport. in fata hotelurilor si a magazinelor importante exista statii de taxiuri, insa inchirierea lor de catre straini este dificila, daca acestia nu sunt insotiti de un ghid sau translator nord-coreean.

Deplasarile in afara capitalei sunt posibile cu aprobarea autoritatilor. Ghidul firmei turistice/institutia nord-coreeana gazda are ca sarcina obtinerea aprobarilor de calatorie. La intrarile/iesirile in/din orase si in intersectiile importante se afla puncte de control al traficului, unde se face verificarea documentelor de identitate si a aprobarilor de calatorie.
Fotografierea este in general permisa, cu exceptia obiectivelor militare. Pentru fotografierea de persoane este indicat solicitarea, in prealabil, a acordului celor in cauza.


Gesturile insultatoare si glumele la adresa sistemului politic si a liderilor sunt aspru sanctionate. Simpla folosire a unei tiparituri, cu pozele liderilor, pentru impachetat obiecte poate sa atraga masuri de pedepsire a celor vinovati.

Permisele de conducere straine nu sunt valabile in R.P.D. Coreeana.
Introducerea si scoaterea de moneda nord-coreeana din R.P.D. Coreeana este interzisa.

Nu este indicat importul de materiale tiparite in limba coreeana, CD-uri, DVD-uri sau alte materiale purtatoare de informatie, care ar putea fi considerate contrare principiilor politice sau morale nord-coreene sau a avea caracter de denigrare la adresa R.P.D. Coreene.

Persoanelor aflate sub tratamente medicale li se recomanda sa isi aduca cantitatea de medicamente necesara pe timpul sederii in R.P.D. Coreeana, deoarece oferta locala de medicamente este redusa. Pentru prevenirea unor imbolnaviri se recomanda evitarea consumului de apa de la reteaua de alimentare a localitatilor.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Harta Coreea de nord
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu