Sfaturi pentru turisti in Kenia - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Sfaturi pentru turisti in Kenia

Destinatii > Africa > Kenia

Înainte cu aproximativ o saptamana de plecarea dumneavoastra in Kenia trebuie sa faceti cel putin un vaccin impotrija febrei galbene. Tratamentul care doctorul vi-l recomanda trebuie sa fie continuat si pe timpul calatoriei si dupa calatorie aprox. 6 saptamani.

În timpul calatoriei care o faceti, probabil ajunsi in Kenia, în unul dintre expeditiile safari  este interzis sa iesiti din teritoriu precizat inainte de ghid. Nu puteti iesi din jeep fara permisiunea ghidului. Nu aveti voie sa vânati animale salbatice. Distanta fata de animale este importanta. Nu aveti voie sa hraniti animalele. Pedeapsa pentru un fapt ca acesta este foarte severa.

Într-o calatorie safari hainele cu care va imbracati trebuie sa fie ca se poate de dense pe corpul dumneavoastra acest lucru impiedicand intr-o mare masura intepaturile insectelor. O palarie si bocanci inalti dar comozi sunt recomandati. Deasemena cel putin in primele 2-3 zile în Kenia trebuie sa folositi protectie solara si trebuie sa beti foarte multa apa minerala pentru ajutorul corpului sa faca tranzitia la climatul Keniei care este foate diferit de cel al Europei.

Aveti grija de posete doamnelor mai ales in marile centre comerciale ale oraselor.

Atentie !!! nu beti apa de la robinete niciodata (sistemul de filtrare a apei in Kenia este rudimentar) si nu cumparati fructe sau legume de la negustorii stradali. Cel mai indicat lucru e sa cumparati apa din magazine sau cea din hotel iar sticla trebuie sa fie sigilata. Fructele si legumele in general ( TOATE ) spalatile foarte bine dupa care cojiti-le (in cazul in care se poate face acest lucru).

Kenia este o tara destul de scumpa, preturile in marea majoritate fiind mai mari decat cele din Europa.

Nu fotografiati oameni locali fara acordul lor si nu intrati in vorba cu ei prea adanc deaorece discutiile de acest fel se termina deobicei prin cersit sau oferirea de servicii dubioase din partea acestora.

Este interzis sa faceti fotografii in jurul palatului si mauzoleului presedintelui keniei.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------


În regiunile frecventate de turisti sunt o multime de prostituate care de obicei nu folosesc protectie.Doar ca informatie Kenia este una dintre tarile fruntase in "distribuirea" sidei.

Trebuie sa observati cu atentie plasele de tantari care exista in toate hotelurile,sa nu fie cu gauri sau neetansate deaorece tantarii indeosebi in Africa raspandesc cele mai grave boli. Daca plasa prezinta defectiuni trebuie sa anuntati receptia si va va fi inlocuita imediat.

Voltajul in Kenia este de 220-240 v dar prizele difera de cele europene asa ca prize universale sau un pachet turist de adaptoare se poate cumpara de obicei in orice aeroport inaintea plecarii dumneavoastra.

Multe dintre hotelurile din Kenia lucreaza cu energia solara asa ca este foarte posibil ca seara si noaptea singura lumina in camera dumneavoastra sa provina de la lumanari.

Bacsisul este indicat sa-l dati in moneda nationala de fiecare data.Toate restaurantele iau "tip" 10% din costul total.Majoritatea hotelurilor introduc acest 10% in pretul vacantei platita inainte. În caz ca nu ! , 20 de shilingi este indeajuns deobicei. Bacsisul pentru ghizii safari este de 3-5 $.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ati fost prin Kenia si aveti si alte sfaturi ? Postati-le aici !
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu