Sfaturi pentru turisti în Republica Dominicana - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Sfaturi pentru turisti în Republica Dominicana

Destinatii > Caraibe > Rep.Dominicana

Pe toata insula ca mijloc de transport se gasesc aotobuze fara acoperis deobicei care circula regulat pe un oras care este afisat deobicei la receptia hotelului in care v-ati cazat.
Deasemenea exista si taxiuri dar este recomandat sa folositi in primul rand autobuzele. Inchiriatul unei masini mici pe insula este destul de scump.
Soarele aici este foarte puternic de aceea ar fi bine sa va protejati cu un hp ridicat de protectie.

Apa potabila nu este purificata dupa sistemul european asa ca pentru spalarea dintilor sau pentru baut nu este indicat sa folositi apa de la robinet.

Carnea si pestele trebuie sa fie patrunsa bine la preparare dar de obicei in hotelurile incepand de la 3stele+ in sus nu o sa aveti probleme cu mancarea nepreparata bine.

Magazinele sunt deschise (Lunea-Sambata) intre orele 09:00-19:30,supermarketurile 08:00-22:00 cu exceptia zilei de Duminica cand sunt deschise doar pana la ora 14:00.
Barurile si discotecile sunt deschise intre orele 18:00-04:00 pe tot timpul saptamanii.

Bacsisul nu este inclus in pret de aceea se astepta un procentuaj de 10-15% ca tip la plecare.
Conversatiile telefonice se pot plati cu bani cash.

Caracteristica locuitorilor insulei este calmul cu care î-si desfasoara activitatile pe tot parcursul zilei(probabil ca motoul lor suna cam asa"Graba strica treaba) :).

Intre lunile Iulie si August pe aici trec ploi torentiale cu furtuni puternice.In caz de uragan sau alta ploaie tropicala puternica sunteti avertizat de catre angajatii hotelului sa ramaneti in camere. În acest caz sunteti servit cu Room Service si se organizeaza alte activitati in incinta hotelului.

Dominicanii iubesc cartile de vizita. Cu prima ocazie va înmâneaza o carte de vizita doar sa fie siguri ca nu uitati de magazinul lor de suveniruri sau restaurantul lor :) .

In toata tara este posibil sa vedeti oameni inarmati pe strada. Foarte rar insa se face uz de arme, doar in regiunile in care se afla refugiati din Tahiti. În orice caz hotelul si regiunea hotelului este bine pazita de oameni de securitate 24 de ore din 24.
Un fact interesant in pietele din Rep.Dominicana este faptul ca fructele se vand in functie de marimea lor si nu de greutatea lor :) .

Cel mai bine ar fi sa aveti dolari americani cu voi pentru ca euro se schimba la un curs mai dezavantajos !!!!!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu