Sfaturi turistice pentru turisti din Brazilia - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Sfaturi turistice pentru turisti din Brazilia

Destinatii > America de sud > Brazilia

Brazilia intra in topul 10 al celor mai periculoase tari pentru turisti. De aceea cel mai bine ar fi sa nu aveti cu dumneavoastra cand iesiti in oras bijuterii valoroase sau mari sume de bani. Sa lasati pe plaja nesupravegheate cand mergeti in apa lucruri valoroase (portofelul,camera de luat vederi,aparatul de fotografiat) este ca si o invitatie :) pentru brazilienii saraci care buntuiesc plajele din orasele mari.

Nu acceptati invitatii de la persoane straine. Nu vizitati cartiere sarace nici macar in timpul zilei..

Nu lasati documente importante sau bijuterii in hotel decat daca sunt inchise in seiful hotelului.

Cel mai preferabil mijloc de transport este taxiul. Autobuzul nu este recomandat deorece exista un rist foarte mare sa fiti furat. Exista doua tipuri de taxiuri: taxiul galben care ste mai ieftin dar soferul nu vorbeste limba engleza deloc si radio taxi. Exista si doua tarifuri: Tarif de zi in cazul in care pe farul luminos de pe taxi exista inscriptia 1,tarif de noapte numarul 23-6. Deasemenea exista si doua zone pentru serviciul taxiurilor: zona sud pe taxi sta litera S,si zona nord N. Orice iesire din aceste zone a taxiurilor se plateste dublu asa ca ar fi mai bine sa folositi autocarele turistice (cele de culoare verde cu ferestre mari).

Majoritatea magazinelor sunt deschise Lunea pana vinerea intre orele 9:00 -18:00 si Sambata de la 9:00 - 13:00. Magazinele mari sunt deschise pana la ora 22:00. Unele supermarketuri pot fi deschise 24/24 de ore.
Majoritatea restaurantelor au incluse o taxa de 10% din pretul final pentru bacsis. Nu beti niciodata apa de la ribinet ci doar din sticle de plastic sigilate.

Pe plaje folositi creme impotriva soarelui deoarece va puteti arde chiar si intro zi noroasa.
Sunt recomandate vaccinurile impotriva hepatitei A si B si impotriva malariei.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu