Descriere Singapore - Ghid turistic Singapore - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere Singapore - Ghid turistic Singapore

Destinatii > Asia > Singapore

Singapore este cea mai mica tara situata in Asia de sud-est cu o suprafata de 639 kmp , o populatie de circa 2.818.200 locuitori si o densitate de 4.206 locuitori pe kmp.
Capitala si cel mai mare oras al tarii este Singapore cu 2,6 mil. locuitori care au mai multe limbi oficiale precum malaeza, mandarina, tamila si engleza.

În Singapore 100% din populatia tarii traieste la oras, 76% au origine chineza, iar 14% sunt malaezi.
Singapore este un oras tipic asiatic, aici fiind conservate traditii stravechi chinezesti, malaeziene si indiene, de la feng shui pana la cultul stramosilor.

Singapore se compune dintr-o insula principala si 54 de ostroave mai mici, fara inaltimi mari, initial o zona mlastinoasa pe alocuri, fiind drenat o mare parte din teren, creindu-se uscat prin asanarea marii.

Singapore este foarte industrializat, aici aflandu-se industrii grele ca rafinarea petrolului si reparatiile navale dar si fabrici de produse electronice, aceasta fiind unul dintre cele mai dezvoltate state din Asia de sud-est.

Obiective turistice

ARAB ST
Aici se afla cea mai mare si cea mai vizitata moschee din Singapore, Sultan Mosque, dar si cea mai mica, Malabar Muslim Jama-ath Mosque.

CHINATOWN
Este centrul cultural al tarii, cu vechile temple si terase cu oranamente impresionante, printre zecilor de magazine, restaurante de lux si centre comerciale scumpe.

ORASUL COLONIAL
 Principalele obiective turistice in aceasta zona sunt Empress Place Building, cladire impunatoare construita in stil victorian in anul 1865, care gazduieste un muzeu, galerii de antichitati si un restaurant chic, hotelul Raffles, un simbol al luxului oriental, biserici impozante, cum ar fi St Andrew's Cathedral si Cathedral of the Good Shepherd.

Jurong-ul este centrul industrial al statului, unde turistii pot gasi numeroasele parcuri, dar mai ales Haw Par Villa, un parc inspirat din mitologia chineza.
Little India este o zona cu  o multime de magazine , unde aerul este imparfumat de mirodenii si parfumuri, iar turistii sunt incantati cu muzica filmelor indiene si mancare vegetariana indiana.
Orchard Rd este centrul orasului, cu hoteluri de inalta clasa, centre comerciale, localuri de noapte, restaurante si baruri pentru cei mai exigenti turisti.

Locatie
Asia de Sud-est, între insule Indoneziei si Malayesiei

Suprafata
în total: 692.7 km m²
Teren: 682.7 km m²
de apa: 10 m² km

Clima
tropicala; calda, umeda, ploioasa; doua tipuri distincte de anotimpuri - Northeastern muson (decembrie si martie) si un sezon munsonic in Sud-Est (iunie-septembrie);  dupa-amiaza si seara furtuni si fulgere frecvente

Altitudini extreme
cel mai mic punct: Strâmtoarea Singapore 0 m
mai înalt punct: 166 m Bukit Timah

Populatia
4,608,167 estimatie Iulie 2008

Grupuri etnice
Chineza 76.8%, Malay 13.9%, India 7.9%, altele 1,4%

Religii
Budist 42.5%, Musulmani 14.9%, 8,5% Taoist, hindus 4%, Catolica 4.8%, altele 9,8% crestin, alte 0,7%, nici unul de 14,8% (2000 recensamânt

Limbi
Mandarin de 35%, 23% engleza, malaeziana 14,1%, Hokkien 11,4%, la 5,7%, Cantonese, Teochew 4,9%, tamila 3,2%, alte dialecte chineze 1,8%, altele 0,9%

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu