Cele mai frumoase statiuni de vara din Turcia - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Cele mai frumoase statiuni de vara din Turcia

Destinatii > Europa > Turcia > Statiuni

Cele mai frumoase orase-statiuni ale litoralului turcesc sunt Marmaris si Kemer-orase de pe malul Marii
Mediterane , care de primavara pana toamna sunt pline de turisti straini in special :englezi , germani ,austrieci si rusi ,turisti care sunt atrasi de abundenta hotelurilor si de frumusetea Marii Mediterane. Situate aproape de orasele Izmir si respectiv Antalya , turistii pot veni la Kemer sau Marmaris cu avionul .Din aeroport sunt curse speciale care ii duc direct la hoteluri . Magazine , restaurante ,
toate pline de o luminozitate aparte infrumuseteaza peisajul noptii de pe malul Marii Mediterane .In fiecare zi ,de pe mal pleaca sute de vaporase care fac excursii pe mare iar altele merg pana in Insula Rodos .

Kusadasi, una dintre principalele statiuni ale Turciei, ofera o ambianta excelenta pentru o vacanta de neuitat. Situat pe coasta de vest a Turciei, Kusadasi este recunoscut ca unul din cele mai atractive  orase din Aegean, fiind foarte aproape de importantele asezari istorice Ephesus, Didyma, Priene si Miletos.
  Numeroasele plaje cu apa calda si transparenta, care ofera o atmosfera linistita, alcatuiesc mediul pentru perfect pentru windsurfing, schi nautic sau volei pe plaja, pentru a aminti doar cateva dintre posibilitati pentru cei care doresc o vacanta activa.
  Alaturi de locurile istorice amintite, din jurul orasului, Kusadasi a pastrat de asemenea exemple stralucite de moschei otomane, situate in centru: Moscheea Fortareata, construita de vizirul Okuz Pasa in sec. al VXII - lea, este cea mai impresionana; Moscheea Hanim, a fost construita in 1658 in numele lui Haji Hatice Hatun, apoi distrusa in 1922, dar reconstruita intre anii 1951-1957; Moscheea Haji Ibrahim este un exemplu de arhitectura otomana din sec. VXII; nu trebuie neglijate nici Moscheea Turkmena si Moscheea Cami atik, situate in centrul orasului.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu