Ghid turistic Dresda - Descriere Dresda - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Dresda - Descriere Dresda

Destinatii > Europa > Germania > Orase

Este capitala landului Sachsen asezata pe raul Elba si are o populatie de 505.000 locuitori. Biserica femeilor ( Die Frauenkirche) marcheaza apogeul constructiilor protestantilor in regiunea Sachsen. In febroarie 1945 a fost aproape in totalitate distrusa devenind un monument inpotriva razboiului. Începind insa cu 2006 o puteti vedea reconstruita in totalitate in adevarata splendoare a ei.

Semperoper este cea mai frumosa opera din Germania. Construita in stil baroc este una dintre cele mai inportante constructii ale acestui stil .

Palatul Zwinger este cel mai frumos palat in stil baroc din Drezda. Poarta regala a palatului a devenit un simbol al orasului. Puteti vizita in acest aici colectiile renumite  de picturi,portelanuri si Salonul matematic-fizic. In timpul verii este locul de desfasurare a multor concerte si serbari Open-Air.


Biserica Frauenkirche din Dresda este o biserica luterano-evanghelica cladita în stil arhitectonic baroc situata în piata Neumarkt din Dresda, Germania. Ea face parte din exemplarele renumite ale stilului baroc din Europa. Biserica a fost cladita între anii 1726 - 1743, si a fost complet distrusa în cel de al doilea razboi mondial, în timpul bombardamentelor întreprinse de fortele aliate în noaptea de 13 spre 14 februarie 1945.

În Republica Democrata Germana, biserica ramâne o ruina, servind ca monument de amintire a razboiului. Abia dupa reunirea a celor doua Germanii va fi recladita, dupa fotografii vechi, între anii 1994-2005, servind ca simbol al împacarii a combatantilor din al doilea razboi mondial.

Având în vedere costurile uriase ale reconstructiei, cetatenii din Dresda au impus urmatoarele conditii:

finantarea aproape exclusiva din donatii,
sortarea ramasitelor de catre arheologi,
reconstrutia identica cu originalul refolosind pietrele ramase intacte,
terminarea lucrarilor pâna în anul 2006, si resfintirea bisericii la sarbatorirea jubileului de 800 de ani de existenta a orasului Deresda.
Pietrele din imensul morman de moloz de 22.000 m³ au fost sortate cu grija, astfel ca au putut fi refolosite 44% din pietrele originale, care au fost identificate bucata cu bucata si depozitate în incinta santierului.

Reconstructia bisericii a costat peste 180 de milioane de euro, cea mai mare parte a banilor provenind din donatii.

Dupa mai mult de 11 ani de munca, reconstructia a fost terminata, fiind realizata dupa planurile arhitectului George Bähr. Din cele 180 milioane euro necesare, circa 2/3 au fost colectati de la circa 600.000 de donatori din lumea întreaga.

Sfintirea bisericii s-a facut în data de 30 octombrie 2005. La slujba religioasa au participat 1.700 de invitati în interiorul bisericii si câteva mii de persoane în piata din fata bisericii.

Acest text a fost preluat de pe Wikipedia.ro si este disponibil sub licenta Creative Commons Atribuire-Distribuire în conditii identice

 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu