Ghid turistic Stuttgart - Descriere Stuttgart - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Stuttgart - Descriere Stuttgart

Destinatii > Europa > Germania > Orase

Stuttgart este capitala landului Baden-Württemberg si are o populatie de 590.00 de locuitori. Este un oras foarte bogat si nu numai datorita resedintei firmelor Mercedes si Porche dar si datorita instoriei care acest oras o poarta in spate.

Carl Eugen de Würtemberg a lasat un urma ultima resedinta in stil baroc din Germania (Neues Schlos construit intre anii 1744-1793).A fost construit de catre un arhitecht italian,Leopodo matteo Retti.

Schloss Solitude se afla in padurea din vestul Stuttgartului si a fost consruit tot de Herzog Carl Eugen care era o resedinta de vinatoare si relaxare a lui departe de tumultul orasului. Palatul este construit in stil rococo de catre Friedrich Weyhing,Philipe de la Guepiere si Reinhold
Ferdinand Heinrich Fischer intre anii 1764-1775. Palaul este conectat de catre o starda lunga de 12 km cu resedinta din Ludwigsburg a aceluiasi herzog.

In inima orasului se afla Muzeul de arta. A fost deschis publicului la 5 martie 2005. Spectaculoasa constructie a fost realizata de catre o firma de arhitectura din Berlin (Hascher und Jehle). Pe o suprafata de 5000 m patrati puteti intilni nenumarate opere de arta renumite . Colectia de baza a muzeului fiind donata de catre graful Silvio della valle di Casanova.

Centrul orasului este definit de strada Konigstrasse unde gasiti o vasta varietate de magazine si galerii. Deasemenea iubitorii de arta nu trebuie sa rateze un spectacol la opera din stuttgart care are o istorie renumita in privinta operei si baletului.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu