Ghid turistic München - Descriere München - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic München - Descriere München

Destinatii > Europa > Germania > Orase

Este capitala landului Bayern cu o populatie de 1.3 mil loc, care este si cel mai mare land din tara.Al treilea oras ca marime din Germania Munchen este denumit si Roma-Germaniei datorita multitudinii arhitecturale si si vastei istorii ( orasul are peste 50 de musee).
Cateva muzee interesante ar fi : Gliptoteka cu o colectie de arta greaca si romana, Pinoteca cu cea mai bogata colectie de picturi din Germania, Muzeul Armatei, Muzeul stiitelor naturale si tehnice, Colectia Numismatica, Muzeul national Etnografic. Exista si musee de jucarii. vanatoare, pescuit, musee de instrumente muzicale si de moda.

Biserica femeilor construita in stil gotic.Turnurile au peste 99 m si este cea mai importanta biserica din München. In Momentul constructiei oferea tuturor locuitorilor orasului un loc (dar pe vremea aceea traiau doar 13 000 in oras). Intre timp sau mai introdus banci pentru inca 4000 de persoane.

Hoffbrauhaus    //////    Opera   //////    Allianz Arena


Octobefest este cea mai mare sarbatoare a gemaniei si prin avengura ei cea mai vizitata din lume si atrage in cele 4 saptamini de desfasurare peste 6 milioane de turisti. Sarbatoarea incepe spre sfarsitul lunii Septembrie si se termina in 17 Octombrie. Prima data a avut loc in anul 1810 in onoarea casatoriei printului Bavariei Ludwig cu printesa de Sachsen-Hildburghausen Therese. Festivitatile aincepusera atunci pe data de 12 octombrie si s-au sfarsit in 17. In urmatorii anisarbatoarea sa repetat si prelungit in fiecare an iar mai tarziu a ajuns sa inceapa deja in luna Septembrie( nu in ultimul rand si datorita vremii mai bune in luna septembrie). Anul trecut 2006 sau consumat  68.617 Hectolitrii de bere, 494.135 pui. Cele 16 zile ale festului aduc profituri mari orasului(peste 955 milioane de euro dintre care 450 pe mancaruri si bauturi,205 shopping in oras si inprejurimi si 300 pe hoteluri , pensiuni etc.).

München este o populara destinatie turistica, fiind numita capitala secreta a Germaniei. Piata Maria (Marienplatz; numita dupa coloana cu statuia Maicii Domnului din centrul piatetei), cu noua si vechea primarie, atragatoare prin turnurile lor, în turnul principal al primariei noi fiind adapostit mecanismul cu statuete si clopotei (Rathaus-Glockenspiel), un ceas ornat care misca figurine care reprezinta scene medievale si este actionat la anumite ore. Peterskirche (biserica Sf. Petru) este cea mai veche biserica din centru. Totusi catedrala Frauenkirche este cea mai faimoasa biserica din centrul orasului, prin spectaculoasa sa arhitectura medievala (sec. XV). Înaltimea turnurilor gemene este de 99 metri, limiteaza, începând din 2004, înaltimea noilor cladiri ale orasului.

Capitala Bavariei are mai multe muzee de arta, printre care si Alte Pinakothek, Neue Pinakothek, si Pinakothek der Moderne cuprinse în cartierul muzeal Kunstareal.

Alte atractii turistice faimoase sunt Gradina Englezeasca, un parc de mare dimensiuni din centrul oratului (conceput la începutul sec. XIX), devenit de câteva decenii faimos si pentru practicarea nudismului liber în partea cea mai centrala si ciruculata a parcului; Deutsches Museum (un celebru muzeu al tehnicii). Probabil cea mai faimoasa atractie a cetatii este Oktoberfest, o sarbatoare a berii lunga de doua saptamâni de la sfâsitul lui septembrie si începutul lui octombrie în fiecare an.

Alte cladiri celebre din München sunt Frauenkirche (Catedrala Doamnei Noastre) si Olympiaturm (Turnul Olimpic, un turn impozant, ceva mai scund decât cel din Berlin, cu restaurant si cu antene de transmisiuni radio si TV) de lânga stadionul si satul olimpic.

În satul olimpic a avut loc masacrul din München din timpul jocurilor olimpice de vara din 1972, când teroristi palestinieni din organiza?ia "Septembrie Negru" au luat ostatici membri ai echipei olimpice a Israelului. O tentativa de salvare din partea politiei vest-germane, cu concursul unor membri marcanti ai guvernului federal, a esuat si s-a soldat cu omorârea ostaticilor israelieni, a cinci din terori?ti ?i a unuia dintre tragatorii din politia orasului.

Finala Campionatului Mondial de Fotbal din 1974 a avut loc tot în München.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu