Ghid turistic Köln - Descriere Köln - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Köln - Descriere Köln

Destinatii > Europa > Germania > Orase

Köln poarta trecutul imperiului roman in nume; Cologne. Asezat pe riul Rhein are o populatie de 990.000 locuitori. Este locul unde se desfasoara cel mai mare carnaval din Germania.


Orasul Köln este împartit în 9 circumscriptii administrative (Stadtbezirke):

Centrul
Rodenkirchen
Lindenthal
Ehrenfeld
Nippes
Chorweiler
Mülheim
Kalk
Porz

Catedrala din Köln (Kölner Dom)cu turnurile ei inalte (152 m) este cea mai mare catedrala din germania. Costruirea ei a durat 632 de ani.

In umbra catedralei se afla muzeul Ludvig care se intinde pe o suprafata de 8000 m patrati si stange cele mai importante picturi si sculpturi ale Expresionismului din Germania. Puteti intalni aici chiar si citava picturi apartinind lui Picasso, Dali, Miro si Magritte. O alta atractie a muzeului este colectia rusa avangardista si surealista.


Un punct important pe lista dumneavostra trebuie sa-l ocupe Muzeul parfumului. Il puteti gasi in casa Farina acolo unde a inceput totul. Cea mai veche fabrica din zilele noastre de parfum a facut Kölnul renumit prin ''Eau de Cologne'' in sec al 18-lea.Acest brand fiind cel mai vechi parfum din lume. 300 de ani de cultura a parfumului sunt expuse pe trei etaje in casa celei care a fondat aceasta fabrica, Johann Maria Farina.

Sarbatorirea Carnavalului reprezinta unul din evenimentele cele importante din viata populatiei locale, denumit si al "Cincilea Anotimp". Perioada Carnavalului începe în ziua de 11 noiembrie la orele 11:11 în Alter Markt ("Piata Veche") si dureaza pâna la Aschermittwoch ("Miercurea cenusii", începutul postului Pastelui). În acest timp au loc baluri costumate si festivitati caracterizate printr-un humor gros si satire, în special la adresa personalitatilor politice. Punctul culminant îl constituie marea parada de Rosenmontag ("Lunea Trandafirilor" - lunea de dinaintea zilei de Aschermittwoch), cu care alegorice, muzica si costume originale.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu