Ghid turistic Parga - Descriere Parga - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Parga - Descriere Parga

Destinatii > Europa > Grecia > Orase

Parga este un mic oraș de pe coasta mării Ionice,  din Grecia şi este situat chiar între orașele Igoumenitsa și Preveza, în regiunea Epirus. Fiind înconjurat de munți acoperiți cu pini și de o minunată mare albastră, Parga are case frumoase, pline de culoare, cu grădini de flori și balcoane minunate care oferă privelişti splendide. Fiind o mică  bijuterie ascunsă  în coasta Epirus, Parga este destinația ideală pentru a scăpa de rutina zilnică.

Mediul montan al statiunii Parga este caracterizat de tufișuri și roci în partea de est și de păduri rare în partea de vest.  Oraşul presupune trasee de excursie  pentru toţi  iubitorii de călătorii şi care doresc să exploreze frumusețea naturală a insulei.
Principalul obiectiv turistic al regiunii este un castel istoric, cu vedere la oraș, dar şi plajele care merită, cu siguranţă, să fie vizitate. Aproape de centrul oraşului este plaja Krioneri, la vest de oraș (în afara castelului) este plaja Valtos, și 4 km la vest de oraş, este plaja Lichnos. Dar, în ciuda frumuseţii sale şi  a peisajelor extraordinare, turismul este destul de nou aici și numărul de turiști străini este încă  mic. În consecinţă, orașul păstrează stilul pur grecesc. Majoritatea turiștilor care frecventează Parga sunt greci, deși, treptat, Parga devine tot mai populară  în rîndul turiștilor străini. Fluxuri mai însemnate de turişti se atestă  perioadele de vîrf (și anume:  iulie și august). Practic, există doar două căi de a ajunge la Parga, cu autobuzul  și cu barca.

Parga este un orașel statiune mic, astfel încât nu există necesitatea stringentă  de transport pentru a face un înconjur al regiunii. Mai mult decît atît,  călătoria se poate adeveri a fi obositoare şi fierbinte, din cauza temperaturilor înalte care se atestă pe parcursul zilei. Dar, dacă intenţionaţi, cu orice scop să închiriaţi un transport, atunci, puteţi  lua o mașină, sau un scuter. Parga este cunoscută pentru un castel care datează din timpuri străvechi. Deşi castelul este aprope că în ruine, totuşi,  rămîne un loc frumos de vizitat. Din partea de sus, puteți vedea alte sate în apropiere de  Parga. Un amănunt interesant, observat de  majoritatea celor care au trecut pe la castel este o bătrînă, care stă la intrare şi  vinde plante și condimente (printre acestea se numără  mentă, ceai de plante, oregano și diferite amestecuri de condimente). Scopul ei este nu atît să vindă plantele, cît să intre în dialog cu trecătorii.

Cele mai frumoase plaje din Parga

Parga mai poate oferi turiştilor şi o serie de plaje, la alegere, după gustul şi buzunarul fiecăruia.
Plaja Parga este situată  la o distanță de cîţiva kilometri de centrul orașului. Plaja este, de fapt,  o bandă scurtă de nisip, care oferă o privelişte deosebită spre insula verde Panagia. Plaja Parga are multe  facilități turistice. În apropiere, sunt mai multe hoteluri, unde turiştii pot face popas. De asemenea, plaja oferă mai multe șezlonguri, închirierea umbrelelor, dar, pe plajă, mai există şi taverne, cafenele, care se înşiră de-a lungul litoralului. Apele cristaline oferă pentru turişti posibilitatea de a organiza diverse jocuri sportive, aceasta constituind  o atracție pentru vizitatori. De obicei, partea de jos a plajei este cea mai preferată de localnici și de turiști.
Plaja Valtos este situată  în partea de vest. Pentru a ajunge acolo din oraș,  este nevoie de doar o plimbare de 20 de minute, accesul fiind posibil acolo, de asemenea, cu maşina, bicicleta sau cu barca. Valtos este o plajă mare, cu un litoral  de 3 km lungime. Deci, indiferent de cîtă lume hotărăşte să vină acolo, există întotdeauna loc pentru fiecare. Este de  remarcat că, în timpul verii, există un serviciu de taxi pe apă, care vine de la portul Parga spre Valtos şi este foarte convenabil pentru utilizare.
Plaja este acoperită cu  pietricele mici, ape limpezi,  nisip moale şi o mulțime de verdeață împrejur. În ceea ce privește facilitățile de confort oferite, această plajă este, evident, bine organizat și dă șansa turiştilor de a practica diferite sporturi nautice. Plaja Valtos oferă, de asemenea, plimbări cu canoe pentru a explora marea Ionică. Dar, dacă nu preferaţi sportul, Valtos poate servi drept  un frumos loc pentru pentru băile de soare şi pentru relaxare pe malul mării. Plaja Valtos este înconjurată de multe taverne şi cafenele care  rămîn deschise pentru toată ziua. Aici, există, de asemenea, mici hoteluri şi camere de închiriat, care sunt localizate chiar pe linia de coastă.

Plaja Lichnos este situată 4 km la sud de Parga. Este una dintre cele mai frumoase plaje din Epirus, unde apa albastru se combina cu verde de măslini, toate în același mediu. Plaja Lichnos este acoperită totalmente de nisip și pietricele şlefuite de apele profunde și curate. Celor care vin aici, li se oferă,  de fapt, şi posibilitatea de a pescui. De asemenea, aveţi ocazia de a practica unele sporturi nautice de acolo, cum ar fi divingul, surfingul și snorkelingul şi altele. Pe insulă se oferă şi vase în chirie, care permit explorarea mării Ionice. Dar şi cei care preferă activitățile liniștite, cum ar fi plaja, se pot simți, de asemenea, foarte confortabil pe insula Lichnos. Nu veţi rămîne nici fără mese copioase. Pe plajă, veți găsi unele cafenele şi taverne, extrem de  bune şi convenabile după preţ şi calitate, care oferă mîncăruri delicioase și sunt deschise pentru clienţi toată ziua. În plus, în imediata apropiere a plajei, există un mini-hotel și o mini-piață. La această plajă puteţi ajunge cu maşina, cu  barca sau chiar pe jos. Drumul pînă la plajă este asfaltat. Este de recomandat ca băile de soare să le începeţi dimineața şi să faceţi o pauză în orele de vîrf, pentru a evita soarele care este foarte puternic şi vă poate provoca arsuri. Dacă vă aflaţi pe Plaja Lichnos, atunci trebuie să mergeți, cu siguranţă şi la peştera Afroditei. Acesta este situat  la o distanță de aproximativ 5 minute de plajă  și pentru a ajunge acolo, puteţi folosi o barcă. Potrivit mitului, Afrodita, zeița dragostei și a frumuseții, făcea baie în această peșteră. Ţineţi cont de plaja Lichnos atunci cînd planificaţi o excursiie în jurul insulei Parga și bucuraţi-vă de tot ceea ce aceasta  are să vă ofere.

Plaja Agios Ioannis, sau Ai-Giannakis,  aşa cum o numesc localnicii, este o plajă mică, frumoasă, situată la 6 km de Parga. Această plajă este acoperită cu pietriș alb, nisip, iar apa este curată şi limpede. Plaja, în sine, constă dintr-o porțiune de teren înconjurat de stînci mici, care protejează plaja de vînturi puternice și de condiții meteorologice nefavorabile.
Totuşi, ar trebui să ţineţi cont şi de anumite sfaturi. Atunci cînd vă scufundaţi în mare, este bine să purtaţi ceva în picioare, pentru că fundul mării este destul de stîncos și mersul desculț prin ea,  poate fi inconfortabil. Lîngă plajă este o zonă de parcare, iar drumul pînă aici este pietruit.

Hoteluri si resorturi în Parga

Nu mai puţin ospitaliere sunt şi hotelurile, vilele care se propun turiştilor pentru vacanţă.
Hotelul Yria este unul de lux şi este situat în apropiere de portul Parikia, și de Muzeul Arheologic Paros. Printre facilităţile de confort oferite aici, se numără şi un restaurant. De asemenea, hotelul Yria oferă un teren de tenis în aer liber, un centru spa cu servicii complete și o piscină cu bar. Camerele sunt dotate, de asemenea, cu acces gratuit la internet wireless, cu aer condiționat,  televizoare LCD şi DVD playere.

Hotelul Saint George este unul de patru stele, situat, la fel,  în apropiere de  Muzeul Arheologic Paros. Facilităţile de confort includ: un restaurant, un bar cu salon, o piscină şi o cafenea. Camerele au balcoane care se deschid spre terase mobilate, cu vedere la mare, sau la grădină. Alte facilități includ accesul la Internet , gratuit de mare viteză (cu fir) și separat.
Hotelul Chroma este situat în Naoussa, aproape de plaja Kolimpithres. Atracțiile zonei includ, de asemenea, plaja Livadia și Muzeul de Arheologie Paros. Pe lîngă cele 2 piscine în aer liber, Chroma dispune de un restaurant, un bar  și acces gratuit la internet wireless. Camerele sunt dotate, cu  frigidere, aer condiționat, seifuri şi televizoare cu canale prin cablu.

Monumente si atractii turistice de vazut în Parga

Există mai multe monumente din Parga, Grecia, cum ar fi
impresionantul Castel venețian. Acesta se află pe vîrful unui deal, oferind o frumoasă vedere spre oraş. Iniţial, acesta a fost construit pentru a proteja orașul. Mai exact, castelul a fost construit în secolul al 11-lea,  de către locuitorii din Parga pentru a proteja orașul lor de piraţi şi de  turci. În acest castel, cetățenii din Parga au dus luptele eroice împotriva armatei lui Ali Pașa. Astăzi, castelul este vizitat de mulți oameni.

Mănăstirea Vlacherna este o mănăstire bizantină,  construită înainte de secolul al 12-lea, în frumoasa zonă  Valtos, pe un deal. Aici s-a aflat o perioadă  Icoana Panagia Vlacherna. Pe aceasta este indicat anul 986, iar astăzi se păstrează în muzeul bisericii Parga.
Şi dacă bucătăria este una specială, localurile în care se serveşte nu sunt mai prejos.

Localuri si restaurante de calitate în Parga

Restaurant Castello din Parga este situat în partea veche a orașului. Acesta  propune un meniu bogat în  specialități grecești, franceze, italiene și asiatice, care pot satisface cei mai pretenţioşi clienţi, inclusiv pe vegetarieni.

Taverna Christos este situată pe plaja Sarakiniko,între Parga și Perdika. Meniul presupune bucate din pește proaspăt și specialități grecești, ca acasă. Venind aici, puteţi alege să vă puteți,  relaxa pur și simplu, la piscină, savurînd o cafea sau băuturi răcoritoare.  Tot de aici se deschide o frumoasă vedere spre mare.

Restaurantul Tango presupune, pe lîngă meniul său, o serie de facilităţi de confort, care pot să atragă toată lumea. Aici puteţi să petreceţi timpul, relaxîndu-vă la o piscină şi  bucurîndu-vă de soarele fierbinte. La Tango, puteţi comanda sucuri reci de fructe, cafea, cocktail-uri și multe gustări, dar şi bucate consistente. Puteţi lua masa în restaurant, sau lîngă piscină. La Beach Town, se află unul dintre cele mai romantice restaurante. Aici veți descoperi și vă veţi  bucura de mîncăruri grecești, care sunt preparate folosind rețete tradiționale vechi, transmise din generaţie în generație.

Restaurantul Kastro este unul scump şi este situat  pe deal, foarte aproape de cetate. Mîncarea este foarte gustoasă, meniul presupunînd  multe feluri de mîncare internaționale. De obicei, restaurantul este plin în timpul serii, de aceea va fi nevoie să aşteptaţi ceva timp.

Restaurantul Sakis este unul de familie, cu o bucătărie tradițională grecească, unde preţurile sunt foarte bune şi atmosfera este una pe potrivă. Anturajul cald,  de familie, te face sa te simţi ca acasă. Şi acest restaurant este situat aproape de Castelul  Venecian Parga.

În apropiere de plaja Krioneri, se găseşte  un alt restaurant, cunoscut sub numele de
Bachos. Mîncarea este excelentă, la fel, chelnerii au grijă ca şi deservirea să fie la nivel.Pe timpul verii, cînd turiştii sunt într-un număr mai mare, localul poate fi un pic aglomerat și va trebui să așteptaţi  la coadă pînă veţi ocupa o măsuţă. În timp ce vă aflaţi în rînd, puteţi fi servit cu o bere sau un suc. Un lucru este cert, totuşi aşteptarea este una  bine meritată.

 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu