Descriere Alger - Ghid turistic Alger - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere Alger - Ghid turistic Alger

Destinatii > Africa > Algeria

Capitala Algeriei , Alger ( AL DJAZATR ), este situata pe tarmul nord african al Marii Maditerane, in partea de vest a unui golf. Are o populatie de 1,365,400 de locuitori. Se intinde de-a lungul tarmului pe o lungime de 20 km si o latime de cca. 500 m. Asezare feniciana si apoi romana, orasul a fost distrus in timpul cuceririi arabe din ( 680 ). Reconstruit in secolul al 10-lea a fost pana in 1516 ( cand a fost ocupat de corsarul Barbarosa si transformat in centrul unui stat vasal al imperiului otoman ), unul dintre importantele centre comerciale maure.

Azi Algerul se compune din orasul vechi cu strazi inguste, case cu doua sau trei etaje, acoperite cu terase si orasul noucaruia ii sunt caracteristice cladirile inalte, unele chiar peste 20 de etaje.
Este principalul centru industrial ( montaj de automobile, utilaj electrotehnic, masini agricole, rafinarea petrolului( extras de la Hassi-Messaoud), si cultural al Algeriei.

In 935, emirul Bologlun Ibn Ziri a intemeiat Al Djaza'ir , in limba araba '' Ostrovul'', dupa numele insulelor ce erau raspandite in golf.

Cele mai importante obiective turistice din Algeria sunt Muzeul National al Artelor si Muzeul de Arta Locala si Etnografica, platoul Haut unde se afla orasul istoric Tlemcen, Moscheea Mare, Meterezele Almohad si fortareata Masourah.
Indreptandu-se spre Sahara, turistii se pot oprii in orasul sfant Beni-Isguen, cu portile bine pazite, sau la Ouargla - orasul supranumit si cheia de aur a desertului.
Atractiile naturale principale ale Algeriei sunt Kabylia si Cheile Gorges precum si peninsula Sidi Fredj.

Capitala Alger detine un trecut istoric bogat, fapt demonstrat si de multe ruine incitante care se gasesc aici, precum Djemila, Tipasa si Timgad.
in Alger, capitala Algeriei, se gasesc multe cladiri de interes public, printre care cartierul Kasbah, Piata Martyrs, birourile guvernamentale, Moscheea Ketchaoua si Catedrala Romano-catolica Notre Dame d’Afrique, precum si Muzeul Bardo, Vechea Biblioteque Nationale d’Alger (un palat turcesc construit in anul 1800), si Biblioteca Nationala.

Moscheea Ketchaoua a fost, inaintea dobandirii independentei in 1962, Catedrala Sf. Philippe, care a fost transformata dintr-o veche moschee datand din secolul al XVII-lea. Intrarea principala se face urcand 23 de trepte, si este ornamentata cu o poarta sustinuta de patru coloane de marmura neagra, in vreme ce restul arcadelor sunt sustinute de coloane de marmura alba, cateva dintre ele apartinand moscheii originale. Cladirea este un monument arhitectonicdeosebit, fiind un amestec de stil maur si bizantin.
Muzeul Bardo, important obiectiv turistic al orasului si al Algeriei, prezinta cateva sculpturi si mozaicuri antice descoperite in Algeria, alaturi de medalii si monede algeriene.

Catedrala Notre Dame d’Afrique este unul dintre cele mai faimoase monumente, situata in districtul Z’will ghara, aceasta dateaza din anul 1858.
Monument des Martyrs, inaugurat in anul 1982, la cea de-a 20a aniversare a independentei Algeriei este un monument de beton ce comemoreaza razboiul algerian pentru independenta, si reprezinta un palmier ce adaposteste intre frunze „flacara eterna”, iar pe marginea fiecarei frunze de palmier sta statuia unui soldat, ce reprezentinta cate o etapa a luptei Algeriei.
Grand Post Office este o constructie in stil neo-maur situata in plin centrul orasului Alger.

Pe lista patrimoniului mondial UNESCO sunt incluse numeroase obiective situate in Algeria: Fortificatia montana Beni Hammad (1980), Picturile rupestre de la Tassili n’Ajjer (1982), Valea M'zab (1982), Ruinele romane de la Djemila (1982), Vechiul oras Tipasa (1982) (ruinat), Ruinele romane de la Timgad (1982), Orasul vechi (Casbah) din Alger (1992).

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu