Ghid turistic Brisbane - Descriere Brisbane - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Brisbane - Descriere Brisbane

Destinatii > Oceania > Australia > Orase

Brisbane, cu o populatie de aproape 2 milioane de locuitori, este capitala statului Queensland, situat in apropierea Oceanului Pacific si este strabatut de Raul Brisbane.
Orasul Brisbane este cel de-al treilea oras ca marime din Australia, situat in regiunea subtropicala din sud-estul statului Queensland. Centrul orasului este construit de-a lungul Raului cu acelasi nume, unde se poate ajunge foarte usor cu orice mijloc de transport.

Cel mai mare mall, care adaposteste cateva mari centre comerciale precum The Mayer Centre, The Wintergarden, Queen Plaza, Brisbane Arcade ori Broadway in Mall, se gaseste aici si poarta denumirea Queen Street Mall.
Istoria orasului are, ca de altfel toata zona nord-estica a Australiei, radacini aborigene combinate mai tarziu, cu cele europene. Brisbane are toate calitatile unui oras modern ce ofera o multime de locuri interesante de petrecerea timpului.

Istoria orasului are, ca de altfel toata zona nord-estica a Australiei, radacini aborigene combinate mai tarziu, cu cele europene. Brisbane are toate calitatile unui oras modern ce ofera o multime de locuri interesante de petrecerea timpului.
Brisbane beneficiaza de o clima placuta in tot timpul anului ceea ce face din acesta o destinatie turistica frecventa pentru multi vizitatori, printre atractiile de aici numarandu-se cateva muzee, cladiri istorice cu o arhitectura deosebita, un centru cultural, precum si parcurile South Bank situate la sud de raul Brisbane, o zona amenajata ca un paradis tropical, cu plaja, lagune, gradini, magazine si multe alte atractii.

In apropierea orasului se afla de asemeni cateva locuri ce merita vizitate, cum ar fi golful Moreton Bay cu micile insule ale sale, unde se pot practica sporturi nautice. In partea de nord a orasului se gaseste Redcliffe, ce dispune de peisaje pitoresti deosebite, Pine Rivers si Caboolture sau Glasshouse Mountais. Spre vest din Brisbane se poate ajunge la Muntii Great Diving Range, in orasul Toowoombasi sau la campiile intinse din Darling Downs.

Turistii aflati in vacanta la Brisbane nu trebuie sa rateze atractii precum Satul istoric Earlystreet, sanctuarul de paduri tropicale Gondwana, cladirea veche a guvernului, centrul Cultural Queensland ori parcurile South Bank.

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu