Ghid turistic Cape Town - Descriere Cape Town - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Cape Town - Descriere Cape Town

Destinatii > Africa > Africa de sud

Cunoscut de sud-africani sub denumirea de „Orasul Mama” Cape Town a fost prima zona ocupata de europeni, in secolul al XVII-lea si este unul dintre cele mai frumoase orase din lume. Cand timpul este favorabil, o masinuta pe cablu transporta vizitatorii in varful muntelui Table in aproximativ 7 minute de unde se poate admira una dintre cele mai frumoase panorame din Sudul Africii. Pe platoul estic al muntelui Table se afla Gradina Botanica Kirstenbosch formata din 4.000 din cele 18.000 de specii de plante cuprinse in flora sud-africana. In afara coastei se afla Insula Robben numita si 'Alcatraz-ul' african, acolo unde Nelson Mandela a fost inchis timp de 20 de ani, precum si Catelul Bunei Sperante, cea mai veche cladire din tara si un loc care ilustreaza istoria orasului. Capitala legislativa (sediul Parlamentului) a Republicii Africa de Sud (suprafata 2,454, 72 km2) situata la 50 km nord de Capul Bunei Sperante. Al treilea oras al tarii, dupa Johannesburg si Durban, capitala numara 3 497 097 locuitori, majoritatea europeni (descendenti ai colonistilor britanici si olandezi), africani, indieni. Orasul a fost întemeiat de olandezul Jan Van Riebeeck, în 1652 (prima asezare europeana din sudul Africii). Este cel mai important port al Africii australe, la Oceanul Atlantic, unde se realizeaza 75% din exportul tarii. Orasul este dominat de mutele Table, înalt de 1 082 m, unde se poate ajunge cu telefericul. În centrul orasului este Castelul (a carui constructie a început în 1666), cel mai important monument istoric al tarii, folosit ca fortareata si apoi ca resedinta pentru guvernator.
Cunoscuta este si zona Groote Shuur, unde este spitalul cu acelasi nume, devenit celebru în urma efectuarii pentru prima oara în lume a unui transplant de inima de catre profesorul Christian Barnard. Cape Town în limba engleza înseamna "orasul capului". A primit acest nume pentru a arata apropierea lui de Capul Bunei Sperante. Acest cap este format în realitate din doua promontorii : Capul Maclear la vest si Capul Point la est, unde pe culmea Vasco Da Gama, înalta de 263 m, se afla un far puternic ce lumineaza pîna departe apele Oceanului Atlantic.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Castelul Bunei Sperante / Table Mountain din Cape Town ( in imagine )
Table Mountain din Cape Town
Castle of Good Hope (Castelul Bunei Sperante) a fost construit în secolul al XVII-lea, la cererea Companiei Indiilor de Vest (VOC). Acesta este o constructie pentagonala greoaie, impunatoare, asezata în apropierea drumului principal care margineste zona de coasta.
Piatra de temelie a castelului o fost pusa de guvernatorul Zacharias Wagenaar în 1666, constructia fiind terminata în 1679. Bazat pe un plan general cunoscut drept modelul Vauban, castelul are cinci bastioane, fiecare purtând numele unuia dintre cele cinci titluri principale ale lui Willem, printul de Orania-Leerdam, Oranje, Nassau, Catzenellenbogen si Buuren. Cladirea era construita din lemn, piatra si mortar.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu