Cel mai adînc canion din lume - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Cel mai adînc canion din lume

Curiozitati > Superlative > Canioane

Hells Canyon (Canionul Infernului) este cel mai adînc canion (2 448 m), parte a Marelui Canion al Rîului Snake (Grand Canyon of the Snake River) din NV  S.U.A., la granita dintre statele Idaho si Oregon. Canionul atinge aici o latime minima de numai 30 m. Cea mai mare adîncime a canionului este atinsa în dreptul Muntelui Diavolului (Devil Mountain). Reprezinta o zona ideala pentru baraje hidroenergetice. Dintre lacurile de acumulare, rezultate în urma bararii cursului rîului, cei mai mare este High Mountain Sheep Reservoir.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Harta Hells Canion din SUA
Cheile Iadului sau „Hells Canyon” sunt un defileu pe cursul lui Snake River, chei a carei adâncime poate atinge 2.438 m. Râul Snake a sapat acest defileu cu o lungime de 150 de mile prin muntii Wallowa Mountains timp de milioane de ani. Canionul face granita naturala dintre statele Oregon si Idaho, SUA. Distanta medie dintre marginile canionului este de 10 mile, din care cauza canionul nu a devenit asa de vizitat de turisti ca si Grand Canyon, iar Snake River nu are asa de multe ramificatii laterale ca si Colorado River. Din punct de vedere geologic în structura petrografica a rocilor predomina bazaltul, care sunt resturi ale unei activitati vulcanice apreciate la o vechime de 170 miloane de ani.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu