Ghid turistic Copenhaga - Descriere Copenhaga - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Copenhaga - Descriere Copenhaga

Destinatii > Europa > Danemarca

Capitala Danemarcei, Copenhaga este cel mai mare oras al tarii, cu aproximativ 1,3 milioane de locuitori fiind centrul industrial si administratival tarii, in prezent este un port international aici desfasurandu-se jumatate din comertul exterior.

Iesirea la Marea Baltica constituie o oportunitate pentru activitati maritime, inclusiv pescuitul, santierele navale si comertul. Portul acestui oras este unul dintre cele mai aglomerate din Europa.

Danemarca este una dintre cele mai liberale tari din Europa, Copenhaga fiind unul dintre cele mai cosmopolite orase.
Aici se gasesc parcuri, fantani si piete care creeaza o atmosfera deosebita. Monarhia daneza este considerata una dintre cele mai vechi din lume, datand din secolul al X-lea. Palatul Amalienborg din Copenhaga este resedinta familiei regale daneze inca de la sfarsitul secolului al XVIII-lea, si astazi include un muzeu in care se pastreaza istoria familiei regale de-a lungul timpurilor.

Probabil cea mai faimoasa atractie a orasului este statuia Micii Sirene, un tribut adus celebrului scriitor danez, Hans Christian Andersen, alaturi de renumitul parc de distractii Tivoli, care are mai mult de 150 de ani, si gradiniile sale deosebite vizitate anual de turisti din toata lumea.
Arhus este al doilea oras ca marime (204.000 locuitori) urmat de Odense (144.000 locuitori) si Alborg (115.000 locuitori) cel mai insemnat oras din nordul tarii.

Opera din Copenhaga       /////           Wilders Canal at Christianshavn  /////  Muzeul National Danez


Muzee
Muzeul Statens pentru Kunst
(daneza Galeria Nationala)
Muzeul National al Danemarcei

Ny Carlsberg Glyptotek
Muzeul Thorvaldsen
Muzeul de Arta Moderna Arken
Muzeul de Arta Contemporana Louisiana
Muzica si divertisment
 
Copenhaga Opera House
; Festivalul de Jazz de la Copenhaga, care are loc in timpul verii, este un eveniment anual. A crescut în mod semnificativ atunci când o serie de muzicieni de jazz americani ca Ben Webster, Thad Jones, Richard Boone, Wilkins Ernie, Drew Kenny, Ed Thigpen, Bob Rockwell, Link Wray au venit sa locuiasca la Copenhaga, în 1960.

Pe Agrement Strøget poate face o plimbare de-a lungul unei strazi pietonale lunga plina de magazine si buticuri de tot felul care este si cea mai lunga de acest fel din lume, în special între Nytorv si Plads Højbro, loc in care dupa dupa-amiaza si seara este un circ un circ improvizat cu muzicieni, magicieni, jongleri si alti interpreti sau executanti.

In Cazul în care Danemarca este tarâmul motiv, asa cum se spune, atunci Copenhaga este metropola de educatie si de civilizatie.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Harta Copenhaga
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu