Descriere Cuba - Ghid turistic Cuba - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere Cuba - Ghid turistic Cuba

Destinatii > Caraibe > Cuba

Cuba, cu o suprafata de 110.860 kmp. si o populatie de aproximativ 12 milioane de locuitori, este un stat situat in partea de nord a Americii Centrale, pe cea mai mare insula din Antile, invecinata cu SUA si Bahamas la nord, Mexic la vest, Jamaica si insulele Cayman la vest si Haiti la sud.

Cuba ocupa intreaga insula plus inca cateva insule mai mici invecinate precum Isla de la Juventud, cunoscuta si sub denumirea de Insula Pinilor si Cayo Coco Island.
Relieful insulei este format din campii intinse si usor valurite, dealuri abrupte si munti in principal in partea de sus. Cel mai inalt varf este Pico Real del Turquino, cu o altitudine de 2.005 m.

Clima este tropicala cu vanturi regulate, aici existand doua sezoane principale: unul uscat, ce dureaza din noiembrie pana in aprilie si altul ploios din mai pana in octombrie.

Cuba este impartita in 14 provincii cu 169 de municipalitati si o municipalitate cu caracter special - Isla de la Juventud.
Tabloul turistic al Cubei este format din plaje situate langa ape limpezi si o briza tropicala, plantatii de mango si guava, orase aglomerate cu o arhitectura coloniala spaniola, cu piete mari si masini clasice, tara fiind renumita dealtfel si pentru romul si trabucurile faimoase in intreaga lume, dar si pentru traditia revolutionara si mai ales pentru figura lui Fidel Castro.

Havana este capitala si cel mai mare oras al tarii, cu o populatie de circa 2,5 milioane de locuitori. Alte orase importante sunt: Santiago de Cuba si Camagüey. Printre cele mai cunoscute orase mici se afla Baracoa - prima asezare spaniola din Cuba, Trinidad si Bayamo.
Cuba si mai ales capitala Havana, se numara printre cele mai cautate destinatii turistice din zona Caraibelor, apoi Varadero, cea mai importanta statiune turistica a tarii, unde se afla si cea mai frumoasa plaja, sau Santiago de Cuba, un oras impresionant si vechi aflat in estul tarii.
Alte orase importante sunt Santiago de Cuba, Camaguey, Santa Clara, Holguin, Guantanamo, Matanzas, Cienfuegos si Pinar del Rio.

Printre obiectivele turistice care nu trebuiesc ratate de catre turisti, sunt:
HAVANA - Plaza de Armas, City’s Museum “Palacio de los Capitanes Generales”, Plaza de la Catedral, La Bodeguita del Medio, Parcul Militar Morro-Cabana, Universitatea din Havana.
TRINIDAD - un oras declarat de UNESCO “Patrimoniu al Umanitatii”
VARADERO - cu o arhitectura veche coloniala, este deosebit prin viata de noapte agitata, in cabarete, cluburi si cinematografe.

Locatie
Caraibe, insula între Marea Caraibelor si Oceanul Atlantic de Nord, 150 de km sud de Key West, Florida

Coordonate geografice
21 30 N, 80 00 W

Harta trimitere

America Centrala si Caraibe

Zona
în total: 110,860 kmp
Teren: 110,860 kmp
apa: 0 kmp

Teren granitele
în total: 29 km
de frontiera de tari: SUA Baza Navala de la Guantanamo Bay 29 km
Nota: Baza Navala Guantanamo este inchiriata de SUA si ramane parte din Cuba

Litoral
3735 km
  
Clima
tropicale; moderata de comert vânt; sezonul uscat (noiembrie-aprilie); anotimpul ploios (mai-octombrie)
  
Altitudini extreme
cel mai mic punct: Marea Caraibelor 0 m
mai înalt punct: Pico Turquino 2005 m

Resurse naturale
cobalt, nichel, minereu de fier, crom, cupru, sare, cherestea, dioxid de siliciu, de petrol, teren arabil

Populatia
11,423,952 (iulie 2008 est)

Grupuri etnice

alb 65,1%, mulatru mestizo si de 24,8%, negru 10.1% (2002 recensamânt)

Religii
nominal de 85% romano-catolici înainte de a-si asumarea de putera CASTRO; protestanti, Martorii lui Iehova, evreii, si sunt, de asemenea, reprezentate Santeria

Limbi

Spaniola

Tara denumirea
forma conventionala lunga: Republica Cuba
conventionale scurt formular: Cuba
locale de forma lunga: Republica de Cuba
locale scurt formular: Cuba

Guvernul de tip

De stat comunist

Capitala
nume: Havana
Coordonate geografice: 23 07 N, 82 21 W
diferenta de timp: UTC-5
ora de vara: 1 ora, începe ultima duminica din martie; se termina ultima duminica din octombrie

Subdiviziunile
14 provincii (provincias, singular - provincia) si 1 * municipiu speciale (municipio especial); Camaguey, Ciego de Avila, Cienfuegos, Ciudad de La Habana, Granma, Guantanamo, Holguin, Isla de la Juventud *, La Habana, Las tonului, Matanzas, Pinar del Rio, Sancti Spiritus, Santiago de Cuba, Villa Clara

Independenta
20 mai 1902 (Spania de la 10 decembrie 1898; administrata de catre SUA de la 1898 la 1902); nu este recunoscuta de catre guvernul cubanez ca o zi de independenta

Ziua Nationala
Triumful de la Revolutia, data de 1 ianuarie (1959)

Ramurii executive
sef de stat: Presedintele Consiliului de stat si de Presedintele Consiliului de Ministri Gen Raúl Castro Ruz (presedinte de la 24 Februarie 2008

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu