Descriere Hong-Kong - Ghid turistic Hong-Kong - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere Hong-Kong - Ghid turistic Hong-Kong

Destinatii > Asia > Hong Kong

Hong Kong, cu o suprafata de 1.104 kmp si o populatie ce numara aproximativ 7 milioane de locuitori, este una din cele doua regiuni administrative ale Republicii Populare Chineze, cealalta regiune fiind Macau si este compus din insula cu aceeasi denumire, Kowloon si Noile Teritorii.
Teritoriul Hong Kong-ului se intinde in partea de est a Deltei Raului Pearl, invecinat cu provincia Gungdong in nord si imprejuarat de Marea Chinei de Sud in est, vest si sud.

Conceput in secolul XIX ca un port pentru comert, Hong kong s-a dezvoltat foarte repede, devenind un important centru financiar al lumii. Din anul 1842, cand Marea Britanie a obtinut controlul asupra Hong Kong-ului de la imparatul Chinei, pana in 1997 cand s-a produs transferul suveranitatii catre China, pentru o perioada de 50 de ani pana in anul 2047, acest teritoriu a fost detinut de catre Marea Britanie.

Cu politica "o tara si doua sisteme", Guvernul Popular Central este responsabil pentru apararea teritoriilor si afacerile externe, in timp ce
Guvernul de la Hong Kong se ocupa de propriul sistem legislativ, de sistemul monetar, politica emigrarii si a delegatiilor catre organizatiile internationale.
De-a lungul timpului, datorita asezarii geografice si a legaturilor sale comerciale
Hong Kong a devenit o mare metropola si unul dintre cele mai mari porturi din lume.
Orasul Hong Kong, cu un ritm de viata alert, beneficiaza de o clima calda si umeda, acesta devenind o destinatie turistica deosebita pentru numerosi turisti, care pot admira atat cladirile ultramoderne precum zgarie norii, aici aflandu-se cea mai inalta constructie din Asia, cat si cele cu caracter traditional chinezesc.

Turistii pot sosi aici fie pe cale maritima, unde traficul in apele golfului este foarte intens, fie pe calea aerului, Hong Kong dispunand de un aeroprt cu totul inedit, pistele de aterizare si decolare ale acestuia fiind construite efectiv in apele marii, cea ce face ca panorama orasului sa fie una din cele mai spectaculoase.
Hong Kong este o metropola compacta deosebit de frumoasa, ce poate fi vizitata pe tot parcursul anului, turistii avand la dispozitie o multime de
puncte de atractie si magazine, nefiind necesara viza pentru majoritatea tarilor, pe perioade de la 7 zile la 6 luni.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu