Sfaturi turistice pentru Hong Kong - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Sfaturi turistice pentru Hong Kong

Destinatii > Asia > Hong Kong

Cateva sfaturi de calatorie

Hong Kong este o metropola înfloritoare,curata si frumoasa ce poate fi vizitata în tot cursul anului, având un climat blând în perioada Septembrie-Februarie si temperaturi mai ridicate în perioada Mai-Septembrie. Este un oras compact, astfel încât turistii nu sunt niciodata prea departe de magazine sau principalele puncte de atractie. Turistii din majoritatea tarilor pot intra fara viza pentru perioade de la 7 zile la 6 luni (an functie de naaionalitate). Comunicarea nu este o problema, limba engleza fiind raspândita.

Hong Kong este compus în mare din Insula Hong Kong, Kowloon si Noile Teritorii.

Transport
Transportul se face cu autobuzul,feribotul sau trenul. Sunt acoperite zone extinse ale orasului iar semnele sunt atât în chineza cât si în engleza.
Hong Kong-ul ofera servicii pentru orice buzunar dar ca o masura de siguranta, verificati toate aranjamntele si confirmati-va toate rezervarile înainte de a urca în avion.

Cazare
Calatorii tineri (studentii) ce calatoresc cu un buget mic pot sta la una din cele 7 pensiuni ale Hong Kong Youth Hostel Association. Acestea sunt aflate în zone relativ izolate dar sunt perfecte pentru persoanele amatoare de drumetii (mai exista si parcuri acvatice).
Majoritatea hotelurilor au acces la internet dar puteti merge si la cafenele sau chiar la bibliotecile publice din oras, unde accesul este gratuit.

Mâncare
Este de recomandat sa faceti rezervari daca doriti sa mâncati la restaurant, acestea fiind de obicei pline. Bacsisul este lasat la discretia clientului dar în mod normal se lasa 10% din valoarea consumatiei.
Într-un restaurant chinez, înainte de a comanda, ospatarul aduce gustari,ceai si condimente (ce vor fi trecute pe nota de plata).

Inainte de a cumpara ceva este de preferat sa mergeti la mai multe magazine si sa comparati preturile. Majoritatea magazinelor mici nu au etichete cu preturi pe produse, oferind posibilitatea de a negocia.

In afara de alcool si tutun, preturile bunurilor de pe piata chineza nu contin TVA (spre deliciul amatorilor de cumparaturi).
Cu toate schimbarile suferite în ultimii ani, este usor (chiar si pentru locuitori) sa uite ca majoritatea Hong Kong-ului nu are nimic de-a face cu afacerile sau zgârie-norii, trei sferturi din acest oras fiind de fapt teren rural.

Zonele rurale ne transporta în vremea Chinei stravechi, cu temple si altare, sate de pescari si mici ferme de legume.

Indiferent daca doresti sa vizitezi un oras modern si haotic sau unul traditional si armonios, ambele pot fi gasite în marea metropola numita Hong Kong.

articol preluat de pe Wikitravel                 CC.copyright

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ati vizitat deja Hong Kong ? Daca aveti si alte sfaturi postati-le aici !
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu