De văzut
Parisul are de oferit turistilor foarte multe obiective celebre.
Turnul Eiffel - Probabil cel mai cunoscut dintre acestea este Turnul Eiffel, care se inalta pe malul Sennei la 324 de metri inaltime. Primele doua etaje pot fi vizitate urcand atat cu liftul cat si pe jos, in timp ce la ultimul etaj se poate ajunge doar cu liftul. De la 300 de metri, turnul iti ofera o perspectiva unica asupra Parisului. Insusi turnul poate fi admirat, cea mai buna vedere asupra turnului fiind oferita de catre Piata Trocadero, situata vizavi de turn, pe malul opus al Sennei. De retinut este faptul ca de la ora 9:00 PM pana la 01:00 AM turnul este luminat, iar la orele fixe, timp de 10 minute, ofera specatatorului un joc impresionant de lumini.
Arcul de triumf - Situat la capatul bulevardului Champ-Elyzee, incarcat de istorie, se afla Arcul de Triumf. Acesta poate fi vizitat si in interior, unde poate fi descoperit un muzeu, dar probabil cel mai fascinant moment este atunci cand pasesti deasupra lui. Atentie, pentru a urca trebuie sa fiti in forma, caci singura posibilitate de a urca 50 de metri deasupra bulevardului este reprezentata de o scara circulara. De sus poti privi atat catre Marele Arc, din cartierul modern al Parisului, La Defense, cat si spre muzeul Luvru.
Muzeul Luvru - Este unul dintre cele mai mari muzee ale lumii. Inauntrul lui veti gasi opere celebre, cum ar fi Mona Lisa de Leonardo da Vinci, sau statuia zeitii Venus, dar si multe altele. Nu va speriati de imensitatea muzeului, la intrare veti primi o harta. Daca va plac operele de arta , cu siguranta acest muzeu va va incanta, si foarte probabil, va veti mai intoarce sa il vizitati, caci intr-o singura vizita este aproape imposibil de vizitat. Luvrul adaposteste zeci de kilometri de galerii. Nu ratati parcul de la intrarea din muzeu, renumitele gradini Tuileries.
Catedrala Notre Dame - Este cea mai renumita catedrala a Parisului. La renumele ei a ajutat si scriitorul Victor Hugo, prin romanul "Cocosatul de la Notre-Dame".
Acest text este preluat de pe Wikipedia si este disponibil sub licența Creative Commons cu atribuire și distribuire în condiții identice