Descriere Italia - Ghid turistic Italia - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere Italia - Ghid turistic Italia

Destinatii > Europa > Italia

Italia este o republica sitata in sudul Europei pe o suprafata de 301.287 km patrati. Tarile granita italiei sunt Franta, Elvetia, Austria, Slovenia, Croatia, San Marino, Vatican (situat in Orasul Roma pe o suprafata de 3 km patrati). Are o populatie de 57.99 milioane de locuitori iar limba vorbita este limba italiana. Moneda nationala este Euro inpartit in 100 de centi.

Italia este inpartita in 20 de regiuni( Abruzzo, Valle d 'Aosta, Puglia, Basilicata, Emilia-Romagna, Friuli-Venezia Giulia, Calabria, Campania, Lazio, Liguria, Lombardia, Marche, Molise, Piemonte, Sardegna, Sicilia, Toscana, Veneto, Trentino-Alto Adige, Umbria. Primele orase ca marime sunt: Milano, Roma; Napoli; Torino, Bari, Palermo, Brescia, Salerno, Catania, Bergamo. In partea de nord a tarii predomina muntii Alpi cu cel mai inalt punct la o inaltime de 3899 m.urmeaza mergand spre sud un tinut deluros in regiunea Toscana. Italia are si citiva vulcani (Vezuviu,
Etna, Stromboli). Insulele Sicilia , Sardinia Ischia,Capri si Elba apartin tarii deasemenea. Clima este temperat-continentala (alpina incepind cu partea nordica mergind pina la mediteraneana in calcaiul italiei. 90% dintre italiei apartin religiei catolice.

Locatie
Europa de Sud, o peninsula de extindere în Marea Mediterana centrala, de nord-est Tunisia

Teren granitele
în total: 1,899.2 km
frontiera tari: Austria 430 km, Franta 488 km, de Sfântul Scaun (Vatican City) 3.2 km, San Marino, 39 km, Slovenia 199 km, 740 km Elvetia

Clima
predominant mediteraneana; alpina în nord, de departe; fierbinte, uscata, în sud

Altitudine extreme
cel mai mic punct: Marea Mediterana 0 m
mai înalt punct: Mont Blanc (Monte Bianco) de la Courmayeur 4748 m (a secundar de vârf Mont Blanc)

Resurse naturale
de carbune, mercur, zinc, potasa, marmura, barite, azbest, spuma de mare, fluorspar, feldspat, pirita (sulf), gaze naturale si rezerve de titei , de peste, teren arabil

Populatia
58,145,320 (iulie 2008

Grupuri etnice
Italieni (include mici grupuri de germani, francezi-, sloveni italieni în nord ,italieni-albanezi si greco-italieni în sud)

Religii
Romano-catolica 90% (aproximativ; despre practicarea de o treime), alte 10% (include religia protestanta si comunittaile evreiesti si o tot mai mare comunitate de imigranti musulmani)

Limbi
Italiana (oficiala), germana (parti din Trentino-Alto Adige regiune unde este predominanta limba germana), franceza (mici minoritati vorbitoare de limba franceza, în regiunea Valle d'Aosta), sloveana (minoritate vorbitoare de limba sloveana în zona Trieste-Gorizia)

In Italia majoritatea magazinelor sunt inchise pentru o durata de doua ore intre 13:30 si 15:30.Orarul normal este intre 8:00 - 13:30 si 15:30 si 20:00. Lunea si Duminica multe magazine sunt inchise. Cateva care sunt mai centrale au program de 24 de ore. Muzeele sunt deschise in prima parte a zilei. Daca un angajat al muzeului se ocupa de dumneavoastra oferindu-se ca ghid ,la plecare o mica atentie este asteptata. Bisericile sunt deschise de dimineata devreme pina la ora 12 sau 12.30 dupa care inchise 2-3 ore. Se inchid pe la ora 19:00 pina in ziua urmatoare. Catedralele sunt deschise pe toata durata zilei. Vizitand Vaticanul sau catedrale importante din oras luati aminte ca aveti nevoie de o tinuta corespunzatoare. Imbracamintea care o purtati trebuie sa va acopere umerii , genunchii si stomacul,femeile trebuie uneori chiar sa poarte ceva pe cap. In orasele mai mici regulile sunt mai blanzi. Inainte de a intra in Vatican exista un Chech-Point unde pe linga masurile de securitate ,cineva verifica daca sunteti inbracati corespunzator. Nu sunt facute exceptii de la reguli aici pentru nimeni.

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu