Ghid turistic Kiev - Descriere Kiev - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Kiev - Descriere Kiev

Destinatii > Europa > Ucraina > Orase

Kiev esste capitala Ucrainei si se intinde pe o suprafata de 839 Km/2.Orasul are o populatie de 3.200.000 mil de locuitori.Este centrul cultural-industrial si economic al tarii.Kievul imbina traditiile metropolelor cu buticuri scumpe restaurante in stil si cluburi selecte.Kreschatic este bulevardul cel mai renumit al orasului loc unde puteti bea o cafea sau manca un desert francez in " La Grand Cafe " sau puteti vizita unul din zecile de muzee situate de-a lungul bulevardului, in centrul orasului .

Kyievo - Pescherskaya - Lavra este un templu al credintei ortodoxe in Ucraina.Manastirea a fost contruita la 1051 iar inatre anii1106 si 1108 interiorul a fost decorat si pictat de catre greci.Numele "pescherskaya provine din cuvantul "peschera"( pestera) situata pe teritoriul catedralei de azi in interiorul careia au trait primii calugari.Lavra este un nume de onoare ca sa dat multor biserici si catedrale din Uniunea Sovietica.Manastirea a suferit de-a lungul timpului in special in timpul invaziilor tataro - mongolela 1399 si 1416.In timpul celui de-al doilea razboi mondial deasemenea monumentul arhitectural a fost afectat dar a fost renovat asa ca in zilele noastre puteti admira manastirea in intreaga maretie a ei.

Pe una din bulevardele centrale ale Kievului (bulevardul Pushkin) se gaseste un restaurant "Concorde" unde puteti manca un pranz delicios  restaurantul avand pe linga mancarile traditionale ucrainiene si specialitati europene italiene,frantuzesti etc.trecand prin parcul Shevchenko ajungeti la o cladire imensa rosie loc unde se afla universitatea de stat a kievului. In aceasta cladire marele scriitor ucrainean Nicolay Gogol a scris printre alte lucrari importante si istoria tarii.

Dupa ce treceti de starda Vladimirskaya observati intr-un colt o multime de fantani arteziene si o poarta denumita  (Poarta de aur) care a fost pe timpuri principala poarta de intrare in oras.
Poarta de aur a fost construita in 1037.In anul 1651 a fost pe jumatate distrusa. In zilele noastremonumentul a fost reconstruit partial si acum se afla inauntrul cladirii un muzeu. Mai departe ajungeti la sfarsitul regiunii Bogdan Khmelniskiy (inconjurat de multe buticuri destul de scumpe),loc unde incepe cea mai vizitata parte a kievului de catre turistii care vor sa cumpere suveniruri,Andreevskiy Descent. Este un loc special ales unde puteti achizitiona picturi,opere de arta si suveniruri ucrainiene. De-a lungul coborasului se  gasesec cateva restaurante cu specific national si un muzeu al cunoscutului scriitor Bulgakov.

Pe aceasi starda se afla si biserica Andreevskaya,construita intre 1749-1754 odata cu vitita Elisabetei 1 in Kiev. Construita in stil baroc biserica are o cupola mare iar in colturi sunt asezate columne .Din spatele bisericii puteti admira Podolul(partea veche a orasului) si raul Dnepr. Vinerea se oraganizeaza concerte clasice si de orga in aceasta biserica. Daca vreti sa ajungeti repede jos sau sunteti obositi atnci cel mai bun mijloc de transport ar fi Funicularul care se afla in imediata apropiere a bisericii.

Casa Himerelor este un punct forte de atractie pentru turistii Kievului. Casa a fost consstruita intre anii 192 si 193 de catre arhitectul Gorodetsky si a fost resedinta lui personala.Acest edificiu este inconjurat de legende  care spun ca Vladislav Gorodetsky a infaptuit aceasta casa in memoria ficei sale care murise inecata. Dar este doar o legenda. Fatada este decorata cu imagini si sculpturi de animale exotice (sirene,delfini,broaste)si motive de vanatoare. Pe acoperisul cladirii se afla o sculptura a unui peste pisica in pozitia lotusului.Acesta casa a fost prima cladire construita din ciment in Kiev. Inauntru se afla si un muzeu mic in care puteti admira sculpturi si alte opere de arta nationale. Casa este folosite la ora actuala de catre presedintele tarii pentru receptii si festivitati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu